SVEDOČIO RADNIK KOJI JE ČUVAO UBIJENOG NOVINARA: Legijina ekipa organizovala obezbeđenje Slavku Ćuruviji
Foto: EPA, Fonet

SUD

SVEDOČIO RADNIK KOJI JE ČUVAO UBIJENOG NOVINARA: Legijina ekipa organizovala obezbeđenje Slavku Ćuruviji

Crna Hronika -

Nenad Radović juče rekao da mu je na dan ubistva, na Uskrs 1999, Slavko Ćuruvija kazao „da mu ne treba pratnja jer ako hoće, ubiće i tebe i mene“

Nenad Radović, koji je u vreme ubistva Slavka Ćuruvije radio kod njega kao obezbeđenje, posvedočio je da je 11. aprila 1999. bio u zgradi ispred koje je novinar ubijen, kao i da je na to radno mesto došao po preporuci „ekipe gospodina Milorada Ulemeka“.

Radović, koga je sud dugo pokušavao da pronađe jer je bio u neposrednoj blizini mesta zločina, juče je otkrio i da ništa nije video, ali da je čuo četiri do šest rafalnih pucnjeva.

- Znam da je 11. april bio Uskrs i da sam toga dana bio u redakcijskom obezbeđenju, u zgradi u kojoj je Slavko Ćuruvija živeo. Nisam čuo da je Ćuruvija imao pretnje, ali toga dana kad su on i Branka Prpa krenuli iz zgrade, pitao sam ga da li treba da idem s njim. Rekao mi je: „Nemoj, idemo u šetnju, ti i onako ne nosiš oružje, ako neko hoće, ubiće i tebe i mene. Ostani tu“ - prisetio se svedok poslednjeg razgovora. Radović je naveo da mu Slavko Ćuruvija nije delovao uznemireno kad je izgovorio crne slutnje, već da je to rekao „onako, usput“.

- Sedeo sam u prostoriji za obezbeđenje kad sam začuo pucanj. Krenuo sam napolje da vidim šta se dešava. Tada sam naleteo u dvorištu na Branku. Držala se za glavu i vikala: „Ubiše ga!“ Prošao sam pored nje i video da u prolazu leži Slavko. Izašao sam na ulicu, ali nisam video nikoga sa oružjem - posvedočio je Radović.

Odgovarajući na pitanja Vladimira Marinkova, branioca optuženog Radomira Markovića, Radović je rekao da je u Dnevnom telegrafu počeo da radi po „preporuci, preko prijatelja“.

- Bio sam zaposlen u agenciji „Alfa tim“, vlasnik je bio gospodin Milorad Ulemek - kazao je svedok.

Kurir / J. S.

Foto: EPA, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track