Razrešena PRVA OTMICA ZEMUNSKOG KLANA: Šiptar tukao mladića (22) dok nije progovorio! POSLE TORTURE SE UBIO! Policajci uhapšeni posle 21 godinu!
Foto: Nebojša Mandić

UHAPŠENI ZBOG KIDNAPOVANJA NOVAKA STEVANIĆA

Razrešena PRVA OTMICA ZEMUNSKOG KLANA: Šiptar tukao mladića (22) dok nije progovorio! POSLE TORTURE SE UBIO! Policajci uhapšeni posle 21 godinu!

Crna Hronika -

Aktivni pripadnik Žandarmerije i penzionisani policajac osumnjičeni da su 1997. godine mladića, koji se posle torture ubio, presreli na ulici i predali ga šefu klana

Saša Đajić, zvani Džaja, pripadnik Žandarmerije, i penzionisani policajac Milan Radukić uhapšeni su juče zbog sumnje da 1997. učestvovali u prvoj otmici „zemunaca“, u kojoj je u rukama pokojnog vođe zloglasnog klana Dušana Spasojevića završio Novak Stevanić (22).

Treći osumnjičeni, bivši pripadnik klana Goran Ristić, kako naš izvor otkriva, već je u pritvoru zbog drugog krivičnog dela, ali će i on biti obuhvaćen krivičnom prijavom zbog sumnje da je vozio automobil koji su „zemunci“ koristili tokom otmice.

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su „zemunci“ opljačkali kuću njegovih roditelja, i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture ubio se u aprilu 1998.

- Đajiću i Radukiću određeno je policijsko zadržavanje, dok će Goran Ristić iz pritvora biti doveden da se izjasni o krivici. Uhapšeni su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu, kao i treći policajac koji je učestvovao u ovom zločinu - Zoran Vukojević Vuk, koji je kasnije postao svedok-saradnik protiv „zemunaca“, posle čega su ga oni i ubili - kaže izvor Kurira.

foto: Nebojša Mandić

Ključni svedok

Dvojica policajaca sumnjiče se da su sa pokojnim svedokom-saradnikom Zoranom Vukojevićem prišli Novaku u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Kako se sumnja, ubacili su ga u „golf 2“, za čijim je volanom bio Ristić, i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću. Prva otmica zloglasnog klana, posle koje su usledile i mnoge druge, razrešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji služi kaznu od 35 godina, do detalja opisao šta se sve događalo.

Dao pare „kerovima“

- Spasojević je Novaka dovezao u garažu na Novom Beogradu, gde ga je tukao i davio, a prestao je da ga maltretira tek kada mu je Novak rekao gde je u kući roditelja sef. Mladića su pustili sutradan - ispričao je Bajić. On je otkrio i da mu je Spasojević rekao da su u stanu pronašli sef s novcem i nakitom, „ali da je sve morao da da kerovima iz policije“. Bajić je ispričao i da sumnja da su, osim privedenih, deo novca od otmice uzeli i neki tadašnji šefovi policije. - Spreman sam da se suočim s ljudima koje sam naveo. Nisam običan svedok, ja sam čovek koji je celu noć u garaži čuvao Novaka - poručio je navodno na saslušanju Bajić.

Otac otetog mladića ZADOVOLJAN SAM ŠTO SAM DOČEKAO OVAJ DAN

Zoran Stevanić, otac mladića koji se posle otmice i torture „zemunskog klana“ ubio, rekao je juče za Kurir da je zadovoljan iako je čekao 21 godinu da se osumnjičeni za Novakovu otmicu nađu pred licem pravde. - Nadam se da će krivci konačno biti procesuirani i da će da odgovaraju pred zakonom - kaže Stevanić, koji duže od dve decenije čeka istinu.

foto: Nebojša Mandić

SVI AKTERI OTMICE

DUŠAN SPASOJEVIĆ, njegovi otisci nađeni u stanu Stevanića

NIKOLA BAJIĆ, ključni svedok, otkrio ko je učestvovao u otmici

GORAN RISTIĆ, tvrdio da je prestao da se druži sa „zemuncima“ još 1996.

MILAN RADUKIĆ, uhapšen, policajac, tvrdio da nije učestvovao u otmici

SAŠA ĐAJIĆ, uhapšen, rekao da mu je Vuk kum, tvrdio da nije učesnik otmice

ZORAN VUKOJEVIĆ, treći policajac, učesnik otmice, kasnije postao član klana, pa svedok-saradnik

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track