Najnovije vesti

STRAVIČAN NAPAD U NOVOM PAZARU: Imam brutalno prebijen metalnim štanglama!
Foto: Zoran Šaponjić

Mučki

STRAVIČAN NAPAD U NOVOM PAZARU: Imam brutalno prebijen metalnim štanglama!

Crna Hronika

Grupa muškaraca sačekala u slabo osvetljenoj ulici imama Nezira Salihovića, krvnički ga tukla po telu i pobegla

Nezir Salihović, imam Bor-džamije u Novom Pazaru, brutalno je prebijen metalnim štanglama u subotu uveče odmah posle večernje molitve u ulici blizu ove džamije.


Sa teškim i višestrukim povredama glave, nogu, ruku, rebara, imam, koga su na ulici pronašle komšije, odmah je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. Njegovo zdravstveno stanje juče se, prema rečima dežurnih lekara, polako popravljalo.


Tukli ga dok nije pao


- Imama Salihovića je u uskoj slabo osvetljenoj ulici, dok se s večernje molitve vraćao kući, napala i brutalno pretukla, kako se pretpostavlja, grupa muškaraca. Oni su sačekali imama, a zatim ga napali šipkama i metalnim štanglama i krvnički tukli dok čovek nije pao na zemlju - kaže izvor Kurira.

 

Odmah posle napada, novopazarska policija počela je opsežnu potragu za napadačima, ali oni do juče po podne nisu pohapšeni. Prebijeni imam Salihović jedan je od osnivača Islamske zajednice Srbije 2007, kada se svrstao na stranu reisa Adema Zilkića.


Serija sukoba


Rijaset IZS juče je osudio prebijanje imama Salihovića i pozvao policiju i državne organe Srbije da rasvetle ovaj slučaj. U Rijasetu smatraju da je neko hteo da unese nemir među muslimane i zavadi braću i prijatelje. Rijaset je juče pozvao sve u ovom delu Srbije na uzdržavanje od bilo kakvih medijskih prozivki i optužbi, jer se na taj način unosi smutnja među muslimanske vernike.


Inače, posle raskola u Islamskoj zajednici, pre 11 godina, među suprotstavljenim stranama bilo je sukoba, tuča, razbijenih glava. U poslednje vreme sve se ipak svelo na međusobne verbalne optužbe, a podele se i dalje nastavljaju.


Z. Š.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...