NJENA BRUTALNOST JE ZGROZILA SRBIJU: Taksisti pucala u potiljak zbog 600 dinara pa krenula u krvavi pohod! ZLOGLASNA OLIVERA USKORO NA SLOBODI
Foto: Privatna arhiva

PODNELA Molbu

NJENA BRUTALNOST JE ZGROZILA SRBIJU: Taksisti pucala u potiljak zbog 600 dinara pa krenula u krvavi pohod! ZLOGLASNA OLIVERA USKORO NA SLOBODI

Crna Hronika -

Olivera Krsmanić, koja je osuđena na 40 godina zatvora, pa joj je kazna smanjena na 15 godina zbog ubistva Nezira Šišića 2005, opet podnela zahtev za uslovni otpust jer je odslužila dve trećine

Olivera Krsmanić (34), prva žena koja je u Srbiji osuđena najpre na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a potom na 15 godina zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46) iz Borče, podnela je Višem sudu novi zahtev za uslovni otpust jer je odslužila dve trećine kazne, saznaje Kurir.

Zločin koji je Krsmanićeva počinila šokirao je srpsku javnost 2005, a zajedno s njom na 17 godina zatvora osuđen je i njen prijatelj Slobodan Jordanov.

Podsetimo, Krsmanićeva, koja je u trenutku zločina imala 20 godina, pucala je Šišiću u potiljak u trenutku kada ju je dovezao taksijem na Cerak. Leš je potom išutirala iz automobila, a potom se odvezla do Jordanova, s kojim je nastavila krvavi pohod. Jordanov je zatim ubio radnika pumpe u Mojsinju Zorana Radovića (29), a prilikom hapšenja ranio je policajca.

- Krsmanićeva je u januaru ove godine podnela zahtev za uslovni otpust, ali nadležni Viši sud i dalje nije doneo odluku o tome - kazao je za Kurir izvor iz suda.

foto: Privatna arhiva

Inače, prvom presudom bila je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, dok je zbir pojedinačnih kazni bio čak 54 godine, Preokret u njenoj zapečaćenoj sudbini dogodio se kad joj je maksimalna kazna ukinuta i na ponovljenom suđenju izrečeno 15 godina za ubistvo, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena.

Ubijeni taksista je inače bio suprug doktorke Milane Šišić iz Borče, prijateljice ubijene pevačice Jelene Marjanović, koja je 2. aprila 2016, nekoliko minuta pre nego što je ubijena na nasipu u Borči, poslala doktorki SMS.

Činjenice

ZLOČIN KOJI JEPOTRESAO SRBIJU

- 11. april 2005 - Olivera Krsmanić ubila taksistu Nezira Šišića

- 12. april - Pridružila se Slobodanu Jordanovu, koji je kod Mojsinja usmrtio Zorana Radovića

- 13. april - Jordanov ranio policajca Nenada Jelića

- 14. april - Krsmanićeva i Jordanov uhapšeni

- 29. oktobar 2007 - Krsmanićeva osuđena na 40 godina zatvora

- 4. oktobar 2013 - Apelacioni sud pravosnažno ju je osudio na 15 godina robije

Kurir / I. M.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track