STRAVIČNA NESREĆA U NIŠU! Rodbina stradalih devojaka: Bože, spasi našu Mariju kad si već uzeo Milicu!
Foto: PrintScreen

Udes

STRAVIČNA NESREĆA U NIŠU! Rodbina stradalih devojaka: Bože, spasi našu Mariju kad si već uzeo Milicu!

Crna Hronika -

Milica je stigla da kaže kako se zove i umrla, a sestra Marija bori se za život, priča tetka devojaka koje je pokosio Stojan N. (30). U udesu, pored Milice Petrović (27), poginuo i biciklista Svetislav Tonić

Što sam ih pustila idu, što ih nismo odvezli kući... Da sam znala gde idu, zadržala bi ih. Kako nije produžio pravo, što mi je pokosio decu, naricala je juče Ratka Petrović, tetka sestara Milice (27) i Marije (24) Petrović, koje je u nedelju po podne u Knjaževačkoj ulici „opel astrom“ udario Nišlija Stojan N. (30).

Mladić je velikom brzinom prešao na desnu stranu kolovoza, pokupio biciklistu Svetislava Tonića (82) i udario u dve devojke koje su čekale autobus. Od siline udarca biciklista je preminuo na mestu, dok je dva sata kasnije u niškoj bolnici povredama podlegla i Milica. Lekari niškog Kliničkog centra i dalje se bore za život njene sestre Marije, koja ima višestruke povrede i unutrašnje krvarenje. Stojan je zadržan na lečenju, ali ni on ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi.

Krenule kući

Nesrećne sestre su, kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

- Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe s drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Da smo znali šta će da bude... Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla. Jao, kad bi nam bar Marija ostala. Noćas joj je bilo malo bolje, od jutros opet ne valja. Jao, srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno i nastradaše - jadikovala je Ratka.

foto: PrintScreen

Baka Jasna dozivala je mrtvu unuku kroz suze.

- Mico moja, Mico... Od njih nikada lošu reč nisam čula. Obe su bile odlični studenti, Milica je završila master iz psihologije, a Marija je na četvrtoj godini hemije. Sve desetke su ređale, primale stipendiju. Milica je prošle godine preko fondacije bila u Nemačkoj, trebalo je sada i Marija da ide, a eto šta ih snađe - naricala je očajna baka.

Tuga je ophrvala i porodicu Svetislava Tonića. Njegove sinove Branislava, sveštenika SPC, i Dragana zatekli smo u Zavodu za sudsku medicinu.

- Tata je živeo s nama, ali je imao i kuću u Knjaževačkoj, stalno je tamo odlazio biciklom da obiđe voćnjak. Ovih dana je rezao vinovu lozu, pretpostavljam da se vraćao kući kad ga je taj mladić udario kolima - kaže Branislav.

Njegov brat dodaje da su za očevu smrt saznali iz medija.

- Malo pre nesreće smo tuda prošli, vozio sam mlađeg sina na trening. Kad smo došli kući, čujemo za udes, a oca nema. Dok smo se vratili na mesto nesreće, sve je bilo sklonjeno, tek tada smo saznali da je stradao - kazao je Dragan.

Vozač bio pijan?

Očevici nesreće kažu da se „opel“ kretao veoma brzo.

- Išao je najmanje 140 kilometara na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike - kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće. Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima, vozač „opela“ je bio pijan.

Dragana Kocić

foto: PrintScreen

Šok u Humu

KOMŠIJE: STOJAN JE PROFESIONALNI VOZAČ

Meštani Huma, gde živi Stojan N., vozač koji je izazvao tragediju, za njega imaju samo reči hvale.

- Dobar je momak, čudi me što mu se to desilo. Znam da radi kao šofer, da vozi i na međunarodnim linijama, neshvatljivo je da je mogao da uradi ovako nešto - kazao je jedan Stojanov komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track