Najnovije vesti

(VIDEO) TAJNI SNIMAK IZ RESTORANA: Evo kako su osumnjičeni uzeli DESETINE HILJADA EVRA OD GOLMANA STOJKOVIĆA, a onda su ih POHAPSILI!
Foto: PrintScreen

kamere snimile primopredaju

(VIDEO) TAJNI SNIMAK IZ RESTORANA: Evo kako su osumnjičeni uzeli DESETINE HILJADA EVRA OD GOLMANA STOJKOVIĆA, a onda su ih POHAPSILI!

Crna Hronika

BEOGRAD - Višečlana grupa koja je uhapšena pre godinu i po dana osumnjičena je da je tokom 2015. i 2016. godine u Beogradu nanela štetu veću od 30 miliona dinara golmanu Vladimiru Stojkoviću! Oni su lišeni slobode tokom primopredaje novca! Na snimku koji su objavili beogradski mediji, vidi se kako kako advokat i fudbalski menadžer od Stojkovića uzimaju desetine hiljada evra!

Postoje osnovane sumnje da su osumnjičeni ponudili Stojkoviću na prodaju više parcela na području opštine Čukarica, tvrdeći su da oni vlasnici zemljišta, koje će, navodno, u nekom budućem periodu biti atraktivno za ulaganje i izgradnju.

Na teret im se stavlja da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara i falsifikovanje isprave.

Na snimku sa sigurnosnih kamera, koji je nastao u jednom beogradskom restoranu 7. novembra 2016, kada su osumnjičeni uhapšeni se vidi kako okrivljeni Vladimir Đurković, advokat oštećenog golmana Stojkovića, i Miroslav Stefanović, fudbalski menadžer, uzimaju koverte, dok Uroš Janković, nekadašnji potpredsednik opštine Čukarica, odbija da ga uzme, piše Blic.

Nakon primopredaje novca, vidi se i kako advokat Đurković izlazi iz restorana. Njega potom privode napolju, a Stefanovića i Jankovića policajci u civilu hapse unutra.

foto: BETAPHOTO BRANISLAV BOZIC

Prilikom hapšenja, jedan od policajaca udara Stefanovića u glavu. Prema navodima tužilaštva, u koverti koju je uzeo Đurković bilo je 7.500 evra, a u onoj koju je uzeo Stefanović 10.000 evra. Janković je odbio da uzme koverat u kojem je navodno bilo 10.000 evra.

Ova akcija se dogodila pre godinu i po dana, a da do dana današnjeg optužnica nije stupila na pravnu snagu. Prve dve optužnice sud je odbacio, a treća je prvostepeno potvrđena, pa se čeka odluka o eventualnim žalbama.

Prema navodima optužnice, okrivljeni se terete da su kao organizovana grupa prevarili Stojkovića za 213.800 evra (26.044.595 dinara) za pet spornih parcela na opštini Čukarica koje su se vodile na lažne prodavce. Postoje i još tri parcele koje nisu sporne i koje je Stojković otkupio od pravih vlasnika preko osumnjičenih, što nije protivzakonit posao.

Jedan od najvažnijih dokaza je iskaz na početku istrage okrivljenog advokata Đurkovića. On priznaje krivicu, ali navodi da druga dvojica osumnjičenih Stefanović i Janković nisu imali veze niti su znali za pet spornih parcela. On dodaje: "Čak je i Stojković rekao: 'Nemoj da im govoriš'".

Na dodatno pitanje da li je nekad razgovarao telefonom sa Stojkovićem u prisustvu Jankovića i Stefanovića o spornim parcelama, Đurković odgovara: "Ako sam negde sa njima, ja ustanem pa se pomerim kada razgovaram".

Đurković u tom iskazu ne navodi svoje motive zašto je prevario svog klijenta Stojkovića već samo kaže: "Imao sam svoje razloge". Međutim, kako je nezvanično objavljivano, zdravstveni problemi, skupljanje novca za operaciju, bili su povod da Đurković falsifikuje dokumentaciju, notarske pečate, i trguje tuđim placevima sa svojim klijentom Stojkovićem.

Negiraju krivicu

Osumnjičeni Janković i Stefanović su negirali krivicu u istrazi navodeći da su sa Stojkovićem imali dogovor za tri nesporne parcele. Janković je rekao da je odbio da primi koverat jer nije znao zašto mu Stojković daje i nije postojao prethodni dogovor.

Stefanović je rekao da je uzeo kovertu, po dogovoru da bude isplaćen za tri nesporne parcele. U ime oštećenog Stojkovića ugovore za parcele potpisao je njegov kum Slaven Kovačević. Stojković je ovlastio kuma da potpisuje jer je u to vreme bio u Britaniji i branio za Notingem.

Advokat: Nema dokaza protiv mog klijenta

Advokat Momčilo Minić, koji brani Uroša Jankovića, kaže da nema dokaza protiv njegovog klijenta.

- Postoje indicije da je, zapravo, navodno oštećeni Stojković protiv Jankovića i Stefanovića inicirao postupak jer im duguje novac za potpuno zakonit i legitiman posao za tri parcele koje nisu sporne. Oni su sa Stojkovićem postigli dogovor i oštećeni je zaradio veliki novac za te tri parcele, a njih nije isplatio. I sam Stojković u svojoj izjavi potvrđuje da je dogovor postojao - kaže advokat Minić.

On ističe da se i na snimku vidi da njegov klijent ne uzima novac za koji se tereti u optužnici, kao i da nema nijednog dokaza da su Janković i Stefanović znali za pet spornih parcela.

- Te sporne ugovore je potpisivao kum golmana Stojkovića. U radnjama kuma navodno oštećenog ima sumnji da je počinio nešto nezakonito jer ugovori nisu potpisivani kod notara - navodi advokat Minić.

(Kurir.rs / Blic, Vuk Z. Cvijić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SEDELI SU MIRNO U KAFIĆU, A ONDA JE NASTAO POTPUNI HAOS! Leteli stolovi, potegnut i pištolj u Aranđelovcu!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...