O KATARINI REBRAČI ODLUČUJU 8. MAJA: Suđenje bivšoj manekenki okončano posle osam godina
Foto: Zorana Jevtić

OPTUŽBE

O KATARINI REBRAČI ODLUČUJU 8. MAJA: Suđenje bivšoj manekenki okončano posle osam godina

Crna Hronika -

Bivšoj manekenki i vlasnici Fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači posle osam godina juče je okončano suđenje zbog optužbi da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz tog fonda, a Viši sud je izricanje presude zakazao za 8. maj.

Rebrača je tokom izlaganja završnih reči ponovila da novac prikupljen humanitarnim akcijama nije koristila za sopstvene potrebe, a potom je zatražila, zajedno sa svojim braniocem, oslobađajuću presudu. Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči ostalo pri navodima optužnice, predlažući sudu da Rebraču i njene saradnice Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić osudi po zakonu zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica. Od optužbi protiv Rebračine majke Sandrine Bogunović Više javno tužilaštvo je nedavno odustalo.

Afera Rebrača izbila je sredinom 2010, kada je manekenka uhapšena zbog navodnih malverzacija u fondu koji je osnovala, nakon čega su ona i dve saradnice optužene da su, od maja 2006. do aprila 2010, prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom preko uplatnica „Infostana“.

Kurir / I. M.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track