NIŠAVA IZBACILA LEŠ UTOPLJENIKA: Sumnja se da je mladi Danilo Đorđević (17)
Foto: M.M.

Ribari kod Trupala pronašli telo

NIŠAVA IZBACILA LEŠ UTOPLJENIKA: Sumnja se da je mladi Danilo Đorđević (17)

Crna Hronika -

Iako sve ukazuje na to da se radi o Danilu Đorđeviću, koji je 29. marta upao u Nišavu kod Betonskog mosta, identifikacija će biti obavljena DNK analizom

Trojica ribolovaca pronašla su juče telo utopljenika na priobalju Nišave, kod igrališta u selu Trupale. Iako sve ukazuje na to da se radi o sedamnaestogodišnjem Danilu Đorđeviću, koji je 29. marta upao u Nišavu kod Betonskog mosta, identifikacija će biti obavljena DNK analizom, s obzirom na to da stanje leša ne dozvoljava vizuelno prepoznavanje.

Meštani Trupala kažu da je oko 11.30 sati pecaroš kod tamošnjeg mosta primetio telo koje je bilo zakačeno za granje.

foto: M.M.

Okliznuo se i upao

- Dok je stajao na mostu pokušavajući sa sigurnošću da utvrdi da li se radi o lešu ili nečem drugom, telo se otkačilo i krenulo niz reku. On je odmah seo u kola i vozio niz Nišavu, nastojeći da ga ne izgubi iz vida. U blizini igrališta video je još dvojicu ribolovaca, koji su takođe primetili leš koji je voda izbacila na obalu. Oni su pozvali policajce i kazali im šta su pronašli. Videli smo da je policija vrlo brzo došla i da su odneli telo - kazao je jedan meštanin ovog sela.

Nema istrage

BEZ SUMNJIVIH OKOLNOSTI

Po nalogu tužilaštva, telo je prebačeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Policija je ispitivala okolnosti pod kojima je Danilo upao u vodu, ali nije ustanovila ništa što bi ukazivalo da je njegovo utapanje posledica krivičnog dela.

Kako saznajemo, preliminarna identifikacija na osnovu otisaka prstiju nije bila moguća.

- Zbog stanja tela prepoznavanje na osnovu papilarnih linija nije moglo da bude sprovedeno. Iako majica, farmerice, patike i kaiš odgovaraju opisu odeće koju je na sebi imao Danilo Đorđević u momentu nestanka, tek će DNK analiza potvrditi da li se radi o njemu - kažu naši sagovornici iz istrage.

Podsetimo, Danilo je kobnog dana s društvom sedeo na keju Nišave kada se okliznuo i upao u vodu. Kako je nakon tragedije posvedočio njegov drug Ognjen Nikolić, održavao se na vodi pedesetak metara, sve do Železničkog mosta. Ognjen je pokušao da spase druga, plivao je za njim, ali je ubrzo izgubio snagu, a od sigurnog utapanja ga je spasao jedan prolaznik koji je, shvativši da mu se pred očima odigrava tragedija, skočio u reku.

Bavio se bodi-bildingom

U potrazi za mladićem učestvovali su policija, vatrogasno-spasilačke jedinice i ronioci, koji su uzaludno pretraživali Nišavu od mesta gde je upao u reku do ušća u Južnu Moravu. Pretpostavlja se da je telo bilo na rečnom dnu, zbog čega spasioci nisu mogli da ga uoče. Inače, Danilu je pre dve godine umrla majka, pa je živeo samo sa ocem. Bio je dobar đak i uspešan sportista koji je osvajao nagrade u bodi-bildingu. Iako je bio u izuzetnoj kondiciji jer se, kako je potvrdio njegov otac Miloš, spremao za takmičenje, brzaci Nišave su bili jači.

foto: M.M.

Otac insistirao na potrazi

TRAŽILI GA NEPRESTANO

Danilov otac Miloš nije gubio nadu da će njegovo telo biti pronađeno i vršio je pritisak na spasilačke službe da ne odustaju od potrage. On je sa sinovljevim drugovima neprestano pretraživao reku, čak je organizovao i protest smatrajući da se ne čini dovoljno na pronalasku tela njegovog deteta.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track