SUĐENJE ZA UBISTVO IVANE VUČETIĆ (37) U VAGONU: Leš žene nismo prijavili da ne ispadnemo krivi!
Foto: Dragan Kadić

ISKAZ

SUĐENJE ZA UBISTVO IVANE VUČETIĆ (37) U VAGONU: Leš žene nismo prijavili da ne ispadnemo krivi!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje Davidu Nikoliću (22), koji je optužen da je krajem aprila prošle godine ubio Ivanu Vučetić (37) u napuštenom vagonu u blizini Glavne železničke stanice u Beogradu.

Na jučerašnjem pretresu saslušan je Nikolićev brat Đura Nika, koji je donedavno takođe bio optužen za ubistvo, ali je oslobođen sumnje. On je kazao da žrtvu nije poznavao niti da je znao da njegov brat s njom u vezi.

- Tog dana kada je pronađena Ivana, došao sam s bratom i trojicom drugara do vagona. Zatekli smo leš žene kako leži u lokvi krvi, a pored nje je bio veliki kamen. Zbunili smo se i izašli iz vagona, a potom je svako otišao svojoj kući. Posle nekoliko dana uhapsili su mene i Davida - kazao je Nika.

Na pitanje suda zašto nisu pozvali policiju kad su videli leš, Nika je objasnio da to nisu učinili jer su Romi, koje uvek za sve optužuju.

- Cigani su uvek krivi - kazao je Nika.

Iako mu je sud predočio iskaz optuženog brata, koji je u potpunoj suprotnosti s njegovim svedočenjem, Nika je ostao pri svojim tvrdnjama da nikada nije upoznao Ivanu, niti da je sa njom išao na kafu, kako je tvrdio njegov brat.

Kurir / I. M.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track