ODBRANA MIROSLAVA MIŠKOVIĆA: Nema dokaza da je bilo utaje poreza
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

SUD

ODBRANA MIROSLAVA MIŠKOVIĆA: Nema dokaza da je bilo utaje poreza

Crna Hronika -

Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović juče je, pred Specijalnim sudom u Beogradu tokom višečasovne analize dokaza koje je priložilo tužilaštvo, izjavio da ne postoji nijedan dokaz koji vlasnika „Delta holdinga“ tereti za poresku utaju.

On je naveo da tužilaštvo bazira optužnicu samo na tome da je kriv jer mu je sin Marko Mišković, koji je optužen da je utajio porez.

- U optužnici se navodi da je Miroslav Mišković imao najveći uticaj u firmama koje su u vlasništvu Marka Miškovića, pa ispada da tužilaštvo tvrdi da je kriv samim tim što postoji odnos otac i sin. Ni u jednom jedinom dokumentu koji je tužilaštvo priložilo kao dokaz ne pominju se niti Miroslav Mišković niti ijedno preduzeće u njegovom vlasništvu.

Nijedan dokument se ni neposredno ni posredno ne odnosi na Miroslava. Tužilaštvo kao radnju izvršenja navodi davanje saveta da se akcije unesu u Srbiju, a potom i da se prodaju. Nema predloženih svedoka niti ijedan dokument dokazuje da je moj branjenik dao ova dva saveta i da je, samim tim, iz saveta postojala svest da postoji poreska obaveza - rekao je juče u sudnici Specijalnog suda advokat Zdenko Tomanović.

Kurir / J. S.

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track