Najnovije vesti

SUĐENJE ZBOG NAPADA NA NOVINARKU I NJENU PORODICU: Inspektor koji nas je napao i dalje radi u policiji
Foto: Printscreen Youtube

slučaj janković

SUĐENJE ZBOG NAPADA NA NOVINARKU I NJENU PORODICU: Inspektor koji nas je napao i dalje radi u policiji

Crna Hronika

U Osnovnom sudu u Vranju danas je saslušanjem tri svedoka nastavljeno suđenje policijskom inspektoru iz Vranja Nenadu Jovanoviću i još petorici optuženih zbog optužbi da su u septembru 2012. godine na svadbenoj proslavi u Vranju novinarki Tanji Janković i članovima njene porodice naneli teške telesne povrede.

U pitanju su svedoci Slađan Spasić, Boban Mladenović i Marijan Djorđević koji su, tokom saslušanja, naveli da je Darko Sekulić (zet Tanje Janković) staklenim predmetom Spasića gađao u glavu, a nakon toga u predeo slabine.

Oni su tokom ispitivanja davali kontradiktorne izjave, čak je u jednom trenutku iskaz navodno oštećenog Spasića bio potpuno suprotan od izjava druga dva svedoka.

Sestra Tanje Janković, Bojana, je nakon suđenja za Tanjug rekla da je glavni akter svega ovoga inspektor Nenad Jovanović protiv koga je podignut optužni predlog i koji je i dalje aktivni službenik MUP-a u Vranju.

"S razlogom sumnjamo da on svojom aktivnom policijskom ulogom vrši pritisak i uticaj i na svedoke i na sud i na tužilaštvo. S obzirom na to, od ovog suđenja očekujem da nastavi ovako da se proteže, da se opstruira i da se dovode novi nepoznati i lažni svedoci", rekla je Janković.

Ona je navela da su prekoračeni svi rokovi za suđenje u razumnom roku.

Kako je dodala, po novom Zakonu o policiji koji je skladu sa poglavljima 23 i 24 koja se otvaraju, inspektor Jovanović ne bi više smeo da bude aktivni pripadnik MUP-a.

"To se i dalje dešava i s tim u vezi očekujem da on i dalje nastavi da dolazi sa značkom i da mi i dalje imamo problem jer se ništa nije pomerilo ni na koji stranu zato što se njega svi u ovom gradu boje", rekla je Janković.

Kako je dodala, stiče se utisak da se njena porodica nalazi u potpuno bezizlaznoj situaciji i začaranom krugu jer je prošlo šest godina od događaja kada su napadnuti.

Janković je rekla da je pitanje svih pitanja zbog čega suđenje traje već šest godina a postoji snimak na kome se, kako je dodala, jasno vide policijski inspektor i pet njegovih izvršilaca u ovom "teškom krivičnom delu".

"Trebalo je da gledamo snimak i da ovo završimo još 2013. godine kada je i podignut optužni predlog. Očigledno je da oni na ovaj način žele da odugovlače ovaj postupak, da on ide u zastarelost i da od svega ovoga na kraju ne bude ništa", dodala je Janković.

Nakon suđenja inspektor Jovanović nije želeo da daje izjavu za medije, a iz suda je izašao na sporedni izlaz, kroz koji su okrivljeni i ušli kada su primetili novinarske ekipe ispred glavnog ulaza.

Za razliku od njega, jedan od okrivljenih Goran Ilić u prolazu je nakon suđenja kratko odgovorio da je nevin. Inspektoru Nenadu Jovanoviću i još petorici okrivljenih sudi se za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede koje su 22. septembra 2012. godine na svadbenoj proslavi u Vranju nanete novinarki Tanji Janković i članovima njene porodice.

Sledeće suđenje zakazano je za 30. maj kada je najavljeno i gledanje snimka sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile ceo događaj.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...