(FOTO) NOVI DETALJI PALJENJA AUTOMOBILA U ARANĐELOVCU: Istraga ide u više pravaca, ali evo u koga se sumnja
Foto: D. Ilić

istraga u toku

(FOTO) NOVI DETALJI PALJENJA AUTOMOBILA U ARANĐELOVCU: Istraga ide u više pravaca, ali evo u koga se sumnja

Crna Hronika -

Paljevina dva automobila „audi kvatro“ i „mercedesa“ na periferiji Aranđelovca, dodatno je zaoštrila bezbednosnu situaciju nakon tuče dve grupe kriminalaca “u sred bela” dana kada je u kafiću potegnut pištolj pred decom. Šteta na automobilima na Oraševačkom putu, kako se vidi na fotografiji koju ekskluzivno objavljujemo, je potpuna.

MUP u Aranđelovcu nije se oglašavao. Nezvanično saznajemo da istraga ide u nekoliko smerova. Svi oni ukazuju na poslove vlasnika jednog bivšeg servisa A.V. (47) protiv koga je nedavno podneta krivična prijava zbog krađe auta. Naime, A.Š iz Beograda, vlasnik rentakar agencije, podneo je prijavu protiv A.V. da se ukradeni auto agencije nalazi u njegovoj radionici. Auto “seat ibiza” je pronađen u radionici, a policija je podnela krivičnu prijavu protiv A.V. pod sumnjom za krađu.

Trenutak paljenja auta
Trenutak paljenja autafoto: D. Ilić

"On nije znao da auto ima dva GPS lokatora. Jedan je skinut prilikom krađe auta, ali drugi lokator emitovao je signal isprva u selu Zaklopača, gde u okolini živi čovek protiv koga je podneto 130 krivičnih prijava i za koga sumnjamo da je ukrao auto rentakar agencije. Kada smo došli u radionicu u pratnji policijskog inspektora Vladana Jankovića, auto je bio do pola rasturen, iz njega izvađeni delovi verovatno spremni za dalju prodaju", kaže izvor našeg lista. Prema njegovim rečima, kada je vlasnik agencije tražio da mu se nadoknadi šteta na autu “A.V. je lažno podneo krivičnu prijavu za iznudu koja nije dokazana”.

Inače, policija je juče privela jednu osobu povodom ovog događaja, a kako saznajemo ispituje i mogućnost da su automobili zapaljeni zbog naplate osiguranja . Ovo je nastavak serije paljevine automobila u Aranđelovcu koja je počela 2016.godine zapaljen tada skupoceni “golf 5”, vlasnika G.B.

Šteta potpuna
Šteta potpunafoto: D. Ilić

On je očajan na rad na policije u Aranđelovcu.

"Čovek koji je osumnjičen za paljevinu automobila, do koga sam došao privatnom istragom pozvao je nadležnog inspektora za glavnog svedoka. Imam uverenje izdato u istom danu koje je pisao pomenuti inspektor, gde piše da se automobil zapalio sam, a u drugom da su auto zapalila dva čoveka. Inspektor nije podneo krivičnu prijavu tužiocu, niti je ona podneta od strane Policijske uprave Aranđelovac. Delo je kvalifikovano kao oštećenje tuđih stvari iako se dogodilo maltene u centru grada pored drugih automobila", priča u čudu G.B., naglašavajući da se jedan od napadača, kao što se vidi na snimku povredio i imao opekotine.

(Kurir.rs/D. Ilić/Foto: D.Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: snimak paljevine "golfa 5" u centru Aranđelovca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track