NOVI PAZAR: 16 krivičnih i prekršajnih prijava protiv čelnika zbog nenamenskog trošenja novca
Foto: Kurir, Ilustracija

Državna revizorska institucija (DRI)

NOVI PAZAR: 16 krivičnih i prekršajnih prijava protiv čelnika zbog nenamenskog trošenja novca

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Državna revizorska institucija (DRI) podnela je pet krivičnih i 11 prekršajnih prijava protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi Novog Pazara zbog nenamenskog trošenja novca i propusta utvrđenih prilikom revizije završnog računa budžeta i poslovanja grada tokom 2016. godine.

Po informacijama iz DRI, prijave su 19. marta podnete Prekršajnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, ali u dopisu dostavljenom radiju Sto plus nisu želeli da otkrivaju protiv koga su pokrenuti postupci.

Osnovno javno tužilaštvo je odgovorilo da su po krivičnim prijavama Državne revizorske institucije u toku istrage protiv A.B, M.Š, S.Lj, D.L. i S.M. iz Novog Pazara.

U Prekršajnom sudu su rekli da su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti protiv E.P, A.L, M.Dj, D.L, H.M, S.M, A.B, N.B, H.H, M.Š. i E.R. iz Novog Pazara. "Osobe protiv kojih su podneti zahtevi su pozvane u Prekršajni sud radi davanja izjava i postupci su u toku", navela je u odgovoru predsednica Prekršajnog suda Rubina Društinac.

Državna revizorska institucija je prilikom revizije završnog računa i poslovanja lokalne samouprave Novog Pazara otkrila brojne nepravilnosti. U izveštaju DRI navodi da su lokalna samouprava Novog Pazara, gradska javna preduzeća i ustanove tokom 2016. godine preuzeli blizu 515 miliona dinara obaveza preko odobrenih aproprijacija. Uz to su nezakonito isplatili skoro četiri miliona dinara za plate i doprinose radnika i više od 64 miliona za javne nabavke bez poštovanja zakonskih procedura.

(Kurir.rs/Beta/Radio Sto plus/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track