REBRAČI OSTAJE 2 GODINE I 3 MESECA ROBIJE: U pritvoru provela 7 meseci, novcem dobrotvora plaćala avio-karte i noćenja u hotelu
Foto: Zorana Jevtić

Presuda izrečena u Višem sudu

REBRAČI OSTAJE 2 GODINE I 3 MESECA ROBIJE: U pritvoru provela 7 meseci, novcem dobrotvora plaćala avio-karte i noćenja u hotelu

Crna Hronika -

BEOBGRAD - Nekadašnja manekenka Katarina Rebrača danas je pred Višim sudom u Beogradu, u prvom stepenu, osuđena na dve godine i 10 meseci zatvora zbog zloupotrebe novca humanitarnog fonda za borbu protiv raka dojke na čijem je čelu bila.

foto: Zorana Jevtić

Rebrača je po hapšenju svojevremeno u pritvoru provela 7 meseci i nedelju dana, od 7. aprila 2010. do 15.11 2010. godine.

Sudija je danas, posle donete presude, u obrazloženju navela da je tokom suđenja dokazano da je Rebrača podizala novac sa računa humanitarnog fonda a nije ga pravdala odgovarajućom dokumentacijom, kao i da je sredstva Fonda, kako je navela sudija, koristila za privatne potrebe svojih prijatelja i članova porodice.

foto: Zorana Jevtić

Sudija je navela i da je Rebrača tim novcem plaćala avio-karte i noćenja u hotelu "Hajat".

Kao olakšavajuću okolnost u odmeravanju visine kazne sudsko veće uzelo je u obzir njene porodične prilike kao i da ranije nije osuđivana a kao otežavajuću to što je zloupotrebila novac namenjen lečenju žena od raka dojke za vlastite potrebe. Na taj način poljuljala je poverenje jer je pod plaštom dobrotvornih delatnosti novac koristila za svoje potrebe.

Podsetimo, Rebrači je po hapšenju oduzet pasoš, koji će joj sada, posle osam godina biti i vraćen. Danas izrečena presuda je prvostepena i nepravosnažna tako da Rebrača ima pravo žalbe.

(Kurir.rs/J.S./Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track