INSTRUKTOR LETENJA IZ NS (72) VOZIO MRTAV PIJAN: Ovo mu je treća kazna, sada je postavio REKORD! Imao 4,05 promila alkohola u krvi
Foto: Profimedia

Kamikaza

INSTRUKTOR LETENJA IZ NS (72) VOZIO MRTAV PIJAN: Ovo mu je treća kazna, sada je postavio REKORD! Imao 4,05 promila alkohola u krvi

Crna Hronika -

Dušan Berić (72) osuđen na 45 dana zatvora, 15 kaznenih poena i oduzimanje dozvole u trajanju od 10 meseci jer je uhvaćen s rekordnom količinom alkohola u krvi

Dušan Berić (72) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je u ponedeljak oko 10 sati vozio automobil sa 4,05 promila alkohola u krvi!

Kako saznajemo, Berić, koji je elektroinženjer i instruktor letenja, istog dana, a pre ove vožnje, prijavljen je da je bacao petarde u Neimarovoj ulici u Novom Sadu i narušavao javni red i mir. Protiv njega se inače vodi nekoliko postupaka zbog vožnje u pijanom stanju.

Novosadska saobraćajna policija zaustavila je Berića 7. maja na Bulevar Evrope.

Zadržan u pritvoru

- On je zadržan u policiji, gde je prenoćio do sutradan, kada je priveden u Prekršajni sud u Novom Sadu. U toku saslušanja okrivljeni je negirao navode iz zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, navodeći da je nemoguće da je imao toliku količinu alkohola u organizmu - kaže predsednik suda Kamenko Kozarski.

Nakon sprovedenog dokaznog postupka, izvršeno je suočenje policajca i okrivljenog.

- Okrivljeni je osuđen na kaznu zatvora od 45 dana, dobio je 15 kaznenih poena i izrečena mu je zaštitna mera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 10 meseci. Beriću je izrečena kazna zatvora za teži prekršaj iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja - nasilničku vožnju, a kako je postojala sumnja da će prekršaj ponoviti, odlučeno je da se okrivljeni odmah uputi na izdržavanje izrečene kazne u zatvor - dodaje Kozarski.

Kako je proverom u prekršajnoj evidenciji suda utvrđeno da se Dušan Berić tereti za još jedan prekršaj, odmah je privedeni kod drugog sudije i saslušan zbog prekršaja koji je učinio 22. avgusta 2016. godine u Novom Sadu na Bulevaru cara Lazara, kada je vozio kola sa 0,7 promila alkohola u organizmu, pa je osuđen na kaznu od 8.000 dinara, izrečeno mu je šest kaznenih poena i oduzimanje dozvole na tri meseca.

Serija prekršaja

- Protiv Berića se vodi još jedan postupak u ovom sudu, i to zbog vožnje pod dejstvom alkohola od 0,78 promila, izazivanja saobraćajne nezgode i napuštanja lica mesta, ali postupak je još u toku. Takođe, u Prekršajnom sudu u Novom Sadu primljen je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Berića zbog toga što je 7. maja oko 6.30 narušavao javni red i mir paljenjem pirotehničkih sredstava koje je bacio u dvorište kućnog broja 19, pa je počinio prekršaj o javnom redu i miru - zaključio je sudija Kozarski.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track