POKUŠALI DA MU DIGNU AUTO U VAZDUH: Zoran Tešić oslobođen krivice za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića
Foto: Marina Lopičić

ZAVRŠENO SUĐENJE

POKUŠALI DA MU DIGNU AUTO U VAZDUH: Zoran Tešić oslobođen krivice za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića

Crna Hronika -

Zoran Tešić, zvani Teša (48), Miloš Kristanović (44), Dragan Ražnatović (41) i Dragoslav Pejić (38) oslobođeni su danas krivice u Višem sudu u Beogradu da su pokušali ubistvo Nikole Sandulovića tako što su mu podmetnuli bombu ispod automobila, u Zemunu, januara 2010..

Optuznica Višeg tužilaštva teretila je Tešića i ostalu trojicu optuženih da su pored Sandulovića, s umišljajem, pokušali da ubiju i Petra Jovanovića, Tomicu Tepavca i Vladimira Đurića.

Na današnju drugu prvostepenu presudu Više tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Izricanju presude nije prisustvovao Sandulović, dok je Tešić zakasnio nekoliko minuta, pa je za ishod postupka saznao od svojih prijatelja i advokata ispred zgrade suda.

Oni su još u hodniku suda prvostepenu presudu pozdravili gramoglasnim aplauzom, a Tešiću su potom i čestitali.

Sudija Zoran Ganić je u kratkom obrazloženju presude naveo da nije dokazano da su tešić i ostali počinila dela koja su im stavljena na teret, kao i da je optužnica bazirana na izjavi jednog svedoka.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 2013. godine presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, podmetanjem eksploziva pod njegov automobila 18. januara 2010. i naložio da mu se ponovi suđenje.

Uoči jednog glavnog pretresa u julu 2015., u hodniku Palate pravde, najpre su se potukli Sandulović i Tešić, da bi potom izbila opšta tuča zbog čega je reagovala policija.

(Kurir.rs/I.M/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track