CARINICI NA GRADINI I HORGOŠU ŠOKIRANI: Funte sakrili u potkošulji i donjem vešu, evre u džepu pantalona! (FOTO)
Foto: Carina Srbije

REKLI DA NEMAJU ŠTA DA PRIJAVE

CARINICI NA GRADINI I HORGOŠU ŠOKIRANI: Funte sakrili u potkošulji i donjem vešu, evre u džepu pantalona! (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u dva slučaja na prelazima Gradina i Horgoš, prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, zaplenili gotovo 11.000 neprijavljenih evra i preko 3.000 funti.

Na Gradini su 26. maja 2018. godine pronađene neprijavljene funte, kada je za detaljan pregled izdvojen „audi“ britanskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana. Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju samo lični prtljag.

foto: Carina Srbije

Međutim, carinici su u torbi 37- godišnjeg suvozača koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronašli 15.630 funti koje su bile umotane u potkošulju i donji veš, dok je vozač u džepu jakne imao još 5.000 funti.

Pošto su izjavili da je novac zajednički, obojici je vraćen dozvoljeni iznos od po 8.765 funti što je privvrednost za 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

foto: Carina Srbije

Na Horgošu su carinici 24. maja 2018. godine za detaljan pregled izdvojili „škodu oktaviju“ čeških registarskih oznaka, kojom su putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, obojica su izjavila da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra.

foto: Carina Srbije

Detaljnim pregledom je utvrđeno da 46-godišnji vozač nije govorio istinu, jer je tokom ličnog pretresa, u džepu njegovih pantalona pronađeno 20.700 evra, dok je suvozač kod sebe zaista imao sumu koju je i prijavio.

foto: Carina Srbije

Neprijavljenih 10.700 evra pronađenih u džepu vozača je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je putnicima vraćena dozvoljena suma od po 10.000 evra.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZMIJA OD DVA METRA MU SE ZAVUKLA U AMORTIZER AUTOMOBILA: Carinik iz Leskovca stao da natoči gorivo, pa se šokirao (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track