SPECIJALNI SUD: Šubareviću tri godine zatvora za zloupotrebu javnih nabavki
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

presuda nekadašnjem članu gradskog veća

SPECIJALNI SUD: Šubareviću tri godine zatvora za zloupotrebu javnih nabavki

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas nekadašnjeg člana Gradskog veća za zdravstvo doktora Vladana Šubarevića na tri godine zatvora zbog zloupotreba prilikom javnih nabavki nameštaja za KBC "Bežanisjka kosa" i "Zvezdara", a tri njegova saradnika na kazne od godinu i po do dve godine i osam meseci zatvora.

Optužbi su oslobođeni direktori bolnice Sveti Sava i doma zdravlja Palilula, Milan Savić i Jasminka Jelić.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Šubarević bio osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora, prošle godine u aprilu ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Nakon ponovljenog suđenja Šubarević je oslobođen optužbi za zločinačko udruživanje.

Na po dve godine i osam meseci zatvora osuđeni su zastupnici proizvođača italijanskog nameštaja Slobodan Paunović i Djovani Akroljani, a pomoćnik direktora KBC Bežanijska Dobrila Vekić na godinu i po dana zatvora.

I na današnju presudu osuđeni, njihovi branioci, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal, imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Šubarević je od 1. juna 2007. do 1. juna 2008. godine bio član Gradskog veća za zdravstvo.

On se tereti da je koristeći privredne i poslovne strukture i uticaj na političku i izvršnu vlast, iz budžeta Skupštine Beograda obezbedi dobijanje većih sredstava za nabavku nameštaja za pojedine zdravstvene ustanove od stvarno potrebnih.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track