SASLUŠAN BIVŠI SNAJPERISTA KOJI JE PLJAČKAO GRAĐANE: Lažni presretač rekao da se ničega ne seća, a onda je ZAPLAKAO U SUDNICI! PLAKALI I SVI OSTALI!
Foto: Printscreen, MUP Srbije

određen mu je pritvor do 30 dana

SASLUŠAN BIVŠI SNAJPERISTA KOJI JE PLJAČKAO GRAĐANE: Lažni presretač rekao da se ničega ne seća, a onda je ZAPLAKAO U SUDNICI! PLAKALI I SVI OSTALI!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Danilo Tešić (40), snajperista iz Beograda, koji je uhapšen jer je naplaćivao saobraćajne kazne predstavljajući se kao policajac, plakao je na suđenju, a uspeo je i da rasplače skoro sve u sudnici.

Tešiću je inače danas Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana, a oružje koje je pronađeno u njegovoj stanu je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

Tešić je na saslušanju izjavio da se ne seća da je uzimao novac, već da je "samo hteo da spreči bahate vozače da gaze druge i tako pomogne svom narodu". Tokom saslušanja je dva puta morala je da interveniše Hitna pomoć jer je Tešić imao gušenje i visok pritisak, piše Alo.

foto: MUP Srbije

"On je izjavio da se leči na VMA, na psihijatriji, jer ima traume iz rata i da mu se dešava da gubi ravnotežu. Tvrdi da se ne seća da se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac, ni da je uzimao novac, već da se samo seća da je hteo da smiri tenziju koja je nastala oko incidenta u saobraćaju. Izjavio je da vozi svoj auto, da nije menjao tablice, jer nikog nije hteo da vara", rekao je izvor.

Uhapšeni je tvrdio da je u teškom psihičkom stanju i da mu ne trebaju ni sloboda, ni život.

"Rekao je da mogu slobodno da ga osude na streljanje, jer hoće da se pridruži svojim ratnim drugovima sa Košara, čije je raskomadane leševe, ruke, noge i creva skupljao na frontu u ćebad i nosio u mrtvačnicu da ih šalju rodbini. Kada je to rekao, zaplakao je, a onda su se rasplakali i skoro svi u sudnici", priča sagovornik.

Tešić je istakao da ne sme da vozi auto bez pratnje, ali da ne zna zbog čega je sam vozio.

"Seća se samo da je išao kod majke u Barajevo, kada se dogodio incident na Ibarskoj magistrali", navodi izvor. Tešić se tereti samo za lažno predstavljanje, za šta mu preti od jedne do tri godine zatvora.

"On je nedavno imao operaciju. Nije čak izlazio iz kuće. Imao je uvek para. Vozio je uvek dobre automobile, BMV i druge. Imao je neki veliki prostor na Autokomandi, kancelarije koje izdavao. Uzimao je 40 evra od žrtva kako im ne bi naplatio kaznu od 5.000 dinara za brzu vožnju. Među zaplenjenim oružjem kod njega ima vazdušnih pušaka i imitacije oružja za igru", kaže izvor ovog lista.

On se sumnjiči da je automobilom „audi Q7“ sa takozvanim blinkerima, svetlosnom plavo-crvenom signalizacijom, zaustavljao vozače na autoputu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima, predstavljao se kao policajac i naplaćivao im od 4.000 do 6.000 dinara za navodno prekoračenje brzine.

Policija je u njegovom stanu našla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda. Arsenal je na proveri radi utvrđivanja da li je reč o vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima ili o vatrenom oružju.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Printscreen, MUP Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UHAPŠEN LAŽNI PRESRETAČ! Bivši snajperista sa lažnom značkom i blinkerima zaustavljao vozače i naplaćivao im kazne! AKO JE I VAS NASAMARIO, JAVITE POLICIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja