EKSKLUZIVNO! ISPOVEST OCA SILOVANOG DEČAKA: Kada sam video krv na gaćicama, setio sam se Tijane Jurić!
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

Zoran Grujić za kurir

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST OCA SILOVANOG DEČAKA: Kada sam video krv na gaćicama, setio sam se Tijane Jurić!

Crna Hronika -

Ne bih poželeo nijednom roditelju ono što se meni dogodilo. Ne bežim od odgovornosti za ono što sam uradio, odgovaraću onako kako sud proceni. Nisam imao plan da to učinim, to su bili trenuci u magli, u kojima sam samo želeo da povredim onog koji je povredio moje dete.

Ovo u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir kaže Zoran Grujić (49), otac dečaka koga je 11-godišnji komšija pokušao da siluje na igralištu iza zgrade u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu.

Spasla ga komšinica

U prvoj izjavi nakon saslušanja i puštanja da se brani sa slobode, naš sagovornik se priseća kobne večeri kada je pucao u noge supružnicima.

- Moj sin je ostao u parkiću s komšinicom Lelom i dve majke. Dečak je hteo da ga vodi na Dunav, ali je moje dete odbilo jer zna da ne sme da se udaljava niti da prelazi ulicu, a ni Lela mu to nije dozvolila. Posle toga, on je mog sina odvukao u žbunje. Lela je najverovatnije čula kada je moj sin počeo da viče i pokušao da se brani, pa je otrčala do žbuna, zatekla stravičan prizor i otrgla ga iz ruku dečaka - priča Zoran Grujić.

Kako kaže, ne može ni da zamisli šta bi se dogodilo da je njegov sin otišao na Dunav.

mučki ubijena... Tijana Jurić
mučki ubijena... Tijana Jurić

Šokantan susret

- Komšinica koja je čuvala moje dete me je pozvala i kada sam sišao u dvorište, bila je sva uplakana, birala je reči i izokola pokušavala da mi kaže šta se dogodilo. Kada sam to čuo i video krv na gaćicama, u glavi mi se stvorila slika Tijane Jurić i pomislio sam da li bi moje dete uopšte bilo živo. Dugujem veliku zahvalnost komšinici koja mi je spasla dete - kaže Grujić.

Nakon šoka koji ga je zadesio, Grujić je uzeo sinčića za ruku i uputio se ka zgradi u kojoj je pretpostavljao da živi dečak sa roditeljima. On kaže da je s detetom neko vreme lutao po zgradi, zvao predsednika kućnog saveta, a da je potom sina, koji je bio veoma uznemiren, ostavio ispred.

- Nisam nosio pištolj sa sobom u parkić, niti sam se vraćao kući da ga uzmem. Hteo sam da porazgovaram s roditeljima, da idemo svi zajedno u policiju. Pukao mi je film kada je otac dečaka rekao da ćemo svi zajedno da završimo u novinama i da je strašno to što je njegovo dete seksualno napastvovalo dečaka, a ne devojčicu. Tad se dogodilo to što se dogodilo, žao mi je što sam ranio ženu, nisam je ni video. Nikad u životu nisam uradio ništa slično, nemam čak ni prekršaj. Razočaran sam jer se nijedna od institucija ne bavi onim što se dogodilo mom detetu i što je prethodilo svemu ovome. Ja ću odgovarati kako sud bude procenio, ne bežim od odgovornosti. Mojoj supruzi i detetu predstoji oporavak. Žao mi je te porodice, ali oni su posle dva dana normalno izašli da šetaju, promeniće ponovo školu i parkić i nastaviće život dalje - zaključuje naš sagovornik.

Zahvalnost

HVALA KOMŠINICI LELI I ZEMUNSKOJ POLICIJI

Zoran Grujić posebno je želeo da se zahvali policiji i komšinici Leli.

- Pohvalio bih ceo SUP Zemun jer su zaista profesionalno uradili svoj deo posla. Zahvalio bih se komšijama, a naročito komšinici Leli, koja mi je tog dana spasla dete. Čini mi se da tužilaštvo nije imalo sluha za sve što se dogodilo toga dana, a najviše me je pogodilo što tužilac nije pokazao interesovanje za pokušaj silovanja i traumu koje je moje dete preživelo. Osetio sam se kao da je moje dete ponovo silovano, nije ih zanimao izveštaj psihologa ni lekara o stanju mog deteta - kaže naš sagovornik.

foto: Kurir

Danas uz Kurir, novi broj magazina Lena!

Saznajte kako da prepoznate znakove koji ukazuju da imate povišen krvni pritisak, kao i koliko je važno reagovati preventivno i ublažiti simptome hipertenzije. Na temu zašto nam pritisak skače ili pada, za Lenu govori dr Dalibor Dragišić, kardiolog.

Sve ono što niste znali o antibebi pilulama, pitali smo za vas doktorku Biljanu Živaljević, specijalistu ginekologije i akušerstva.

foto: Kurir

Savete o zaštiti kože od sunčevog zračenja će sa vama podeliti dr. Aleksandar Adamović, specijalista dermatovenerolog.

U novoj Leni pročitajte intervju sa Vojislavom Vojom Nedeljkovićem, saznajte više o Mirjani Kiki Milošević, mejkap umetnici, a u Leninoj kuhinji smo spremili nešto baš ukusno za vas. Lena - vaš saputnik, prijatelj i vodič kroz život!

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track