DEČAK (2) SE UGUŠIO GASOVIMA IZ POLJSKOG WC! TRENUTAK NEPAŽNJE BIO KOBAN! Detalji drame u selu kraj Vranja kidaju dušu
Foto: Youtube Printscreen, Ilustracija

selo u šoku!

DEČAK (2) SE UGUŠIO GASOVIMA IZ POLJSKOG WC! TRENUTAK NEPAŽNJE BIO KOBAN! Detalji drame u selu kraj Vranja kidaju dušu

Crna Hronika -

Dečak Teodor Maksutović (2), koji se u petak uveče udavio u poljskom klozetu, sahranjen je juče na mesnom groblju u selu Pavlovac kod Vranja.

Porodična tragedija se dogodila u petak uveče, kada je mališan tokom igre upao u poljski klozet! Iako je porodica alarmirala Hitnu pomoć, koja je pokušala da ga reanimira, nažalost za mališana nije bilo spasa.

Za porodicu Maksutović, petak po podne bio je uobičajen sve do 18 sati, kada su primetili da nema njihovog sina jedinca.

- Dečak se u dvorištu porodične kuće igrao sa drugom decom i ništa nije slutilo na tragediju. U jednom trenutku, majka koja ga je nadgledala, ušla je u kuću da nešto obavi, a kada je izašla, deteta nije bilo na vidiku. Usledila je potraga za mališanom. Alarmirani su rođaci, prijatelji, komšije. Dok su jedni tragali po selu za Teodorom, drugi su pokušavali da od dece saznaju gde se izgubio mališan - prepričava tragediju sagovornik Alo.

Prema njegovim rečima, tokom razgovora sa decom jedno od njih je reklo da mu se učinilo da je Teodor krenuo ka poljskom klozetu.

- Rođaci mališana su odmah posumnjali na najgore i nakon što su pogledali u rupu klozeta, bili su šokirani. Oko 20 časova ugledali su beživotno telo mališana, jedni su ga vadili iz rupe, a drugi su pozvali Hitnu pomoć i obavestili policiju o tragediji. Usledila je reanimacija, ali nažalost, uprkos borbi lekara, mališan je prestao da daje znakove života. Dečakov otac Edvard je plačući grlio telo sina jedinca, dok su majku pridržavale rođake - rekao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, obavljen je policijski uviđaj. Uzete su izjave roditelja rođaka i prema preliminarnim rezultatima u pitanju je nesrećni slučaj. Telo dečaka pregledano je i ustanovljeno je da nema tragova koji bi ukazivali na nasilje, a prvi rezultati ukazuju da je smrt nastupila usled gušenje gasovima.

Trenuci nepažnje bili su presudni da roditelji ostanu bez sina jedinca, koga žali i oplakuje celo selo. Ubrzo su bili svedoci jeze i užasa, kakvu ne pamte ni najstariji Pavlovčani. Dečakove roditelje, koji su bili skrhani bolom i tugom, pridržavali su rođaci. Leleci i dozivanje imena deteta parali su nebo i terali suze na oči.

- Tuga kakvu ovo selo ne pamti. Ej, bre, dete je tokom igre nastradalo. Šta da vam kažem, ovo je da ni najgorem neprijatelju ne poželiš, a to se dogodilo Edvardu. Izgubio je sina jedinca. On se i nekako drži. Mora, jer je muško, ali njegova žena je veoma loše. Kako li će Edvard i njegova žena preboleti ovaj gubitak - rekao je jedan od rođaka Maksutovića.

Naselje bez kanalizacije

Iako je naselje Pavlovac kraj Vranja fizički podeljeno u dve mahale sa leve i desne strane starog puta prema Bujanovcu, kao i pružnom barijerom, ljudi u njemu udišu isti opori vazduh koji dolazi iz septičkih jama i kanala punih smeća.

(Kurir.rs/Alo/Foto:Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track