STRAVIČNA TRAGEDIJA U SELU KOD KLADOVA: Komunalci se ugušili u septičkoj jami!
Foto: Privatna Arhiva

GAS

STRAVIČNA TRAGEDIJA U SELU KOD KLADOVA: Komunalci se ugušili u septičkoj jami!

Crna Hronika -

Radnici JKP "Komunalac" Velibor Grujić (33) i Dušan Milojković (40) iz Kladova ugušili su se u selu Kostol, gde su u jednom domaćinstvu ispumpavali vodu iz šahta.

Stravična tragedija dogodila se u ponedeljak po podne, kada su stradali radnici došli na poziv jednog meštanina kako bi očistili šaht, odnosno septičku jamu. Kako Kurir nezvanično saznaje, taj meštanin je Grujiću i Milojkoviću ponudio svoju motornu pumpu za ispumpavanje vode koja radi na gorivo.

- Majstori su uzeli pumpu i ušli u šaht, a gazda je otišao svojim poslom. Posle izvesnog vremena učinilo mu se da se čišćenje odužilo, pa se vratio do šahta. Dozivao je radnike, ali oni nisu odgovarali. Prišao je otvoru i pogledao u šaht, a potom zatekao jeziv prizor. Velibor i Dušan ležali su jedan preko drugog nepomično i nisu davali znake života - ispričali su za Kurir meštani Kostola.

Oni kažu da je meštanin koji je angažovao radnike odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali su lekari po dolasku mogli samo da konstatuju njihovu smrt. Utvrđeno je da je smrt nastupila gušenjem, najverovatnije od izduvnih gasova koje je ispuštala motorna pumpa za vodu.

Vest o tragediji šokirala je meštane Kladova, a posebno kolege stradalih radnika, koji za njih imaju samo reči hvale.

Reporteri Kurira obišli su i selo gde se dogodila tragedija, a meštanin u čijem su se šahtu ugušili Grujić i Milojković nije želeo da daje izjave.

(Kurir.rs/S. A. B./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track