STAKLOREZAC GAVRANOVIĆ PRIZNAO ZLOČIN: Ubio sam svog najboljeg prijatelja, ali ne zbog 20.000 evra! Ne osećam se krivim
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

zločin u resavskoj

STAKLOREZAC GAVRANOVIĆ PRIZNAO ZLOČIN: Ubio sam svog najboljeg prijatelja, ali ne zbog 20.000 evra! Ne osećam se krivim

Crna Hronika -

Suđenje staklorescu Filipu Gavranoviću (31) za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića (36) počelo je juče u beogradskom Višem sudu pripremnim ročištem na kom je okrivljeni ponovio da se ne oseća krivim.

Pripremno ročište u ovom predmetu održano je bez javnosti, a na njemu se o krivici izjasnio okrivljeni Gavranović. On je pred sudom ponovio da se ne oseća krivim za ubistvo Ostojića, ali:

foto: Privatna arhiva

- Gavranović je delimično priznao delo, rekavši da jeste ubio prijatelja, ali je negirao da je to uradio iz koristoljublja, odnosno zbog 20.000 evra, koje Ostojić nije želeo da mu pozajmi - saznajemo od izvora upoznatih sa slučajem.

Nakon što je dao iskaz, Gavranović je vraćen u ćeliju - u pritvoru se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine.

Podsećamo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u centru Beograda. Nakon što su prijavili Nikolin nestanak, u akciju potrage uključili su se i Gavranovićeva porodica i prijatelji, među kojima je bio i Gavranović.

Ipak, nakon tri dana uzaludne potrage - koja je policiju vodila i do Borče - Ostojićevo telo pronađeno je upravo u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi preko puta Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen nakon pronalaska Nikolinog tela.

foto: Printscreen Facebook

Istraga je pokazala da je ubicu prvog policiji prijavila upravo njegova supruga, koja je primetila čudno ponašanje svog muža. Ona je, navodno, na njegovoj odeći primetila i Nikolinu krv. Uz pomoć svedoka inspektori su uspeli da

rekonstruišu događaj.

Ostojić i Gavranović su kobni dan provodili uobičajeno: sedali su u bašti jedne poslastičarnice između njihovih lokala, pili kafe i piva. U jednom trenutku, Gavranović je namamio Ostojića u svoju radnju, gde ga je ubio oštrim predmetom, a zatim njegovo telo zatrpao kartonom i staklom. Onda se opušteno prošetao do obližnje pekare, i od radnica zatražio džoger i kofu kako bi obrisao i pokupio krv sa poda. Njima je rekao da mu to treba jer mu je radnja poplavljena kada je pukla vodovodna cev.

(Kurir.rs/Blic, M.Jovićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track