RAZBIJENA OPASNA MEĐUNARODNA BANDA DILERA: Trudnica iz Beograda šef narko-mafije!
Foto: MUP

HIT PRIČA

RAZBIJENA OPASNA MEĐUNARODNA BANDA DILERA: Trudnica iz Beograda šef narko-mafije!

Crna Hronika -

Beograđanka Jovana S., iako u sedmom mesecu trudnoće, sa svojim dečkom upravljala transportom i prodajom heroina na ulicama Beča. U akciji ukupno uhapšeno 13 osoba

Na čelu organizovane kriminalne grupe čiji su članovi pre dva dana uhapšeni u Srbiji i Austriji bila je Beograđanka Jovana S., koja je u sedmom mesecu trudnoće! Osim nje, u akciji srpske i austrijske policije uhapšeni su i njen momak Zoran N. i Mario K., kao i deset dilera koji su radili za njih.

Njih troje je uhapšeno u spektakularnoj akciji policije u Zemunu. Dvojica muškaraca bila su u „tojoti“ koju je presrela policija u toku vožnje, a potom je uhapšen Jovana S., koja je u vezi sa Zoranom N. Njih troje se sumnjiče da su kriminalnom grupom rukovodili iz Beograda.

foto: MUP Srbije

- Istovremeno, austrijska policija uhapsila je još 10 uličnih dilera za koje se sumnja da su radili za troje uhapšenih u Srbiji. U odvojenim akcijama u dve države zaplenjeno je čak 1,5 kilograma čistog heroina, kao i 22 kilograma paracetamola, koji se koristi za mešanje s heroinom pre nego što se on proda krajnjim korisnicima droge. Takođe, pronađena je i manja količina kokaina i marihuane, ali i pištolj i 20.300 evra - potvrdio je izvor iz istrage.

On navodi da se sumnja da je troje uhapšenih u Beogradu finansiralo, organizovalo i angažovalo dilere koje su slali u Beč.

- Kako se sumnja, oni su pronalazili ulične dilere, uglavnom mlađe ljude, koji su bili zaduženi samo da prodaju drogu. Posao su vodili iz Beogradu, a ljude koje su angažovali slali su u Beč, obezbeđivali im smeštaj i logistiku, kako bi za njih na ključnim tačkama prodavali drogu - objašnjava sagovornik iz istrage.

Razrađena šema, prema njegovim rečima, funkcionisala je tako što su dileri u Beču boravili po tri meseca, jer su toliko mogli da ostanu po Šengenskom sporazumu. Pred istek tog vremenskog perioda oni su se vraćali u Srbiju, a zamenjivali su ih drugi.

- Verovatno su mislili da im policija na taj način neće ući u trag - dodaje sagovornik Kurira.

On objašnjava da se osumnjičenima koji su uhapšeni u Srbiji na teret stavlja da su od januara ove godine do srede nabavljali i distribuirali narkotike na teritoriji Srbije, ali i Evropske unije.

- Oni su juče privedeni na saslušanje u Specijalno tužilaštvo u Beogradu - dodaje sagovornik Kurira.

Manje sumnjive

ŽENE I PROFESIONALNE UBICE

Hapšenje Jovane S., koja je, iako joj je ostalo samo dva meseca do porođaja, bila jedan od organizatora kriminalne grupe, potvrdilo je da žene imaju sve značajniju ulogu u svetu kriminalu. Tako je pre dve godine žena pod pseudonimom Marija otkrila za BBC da je bila profesionalni ubica i da je u narko-ratu na Filipinima ubila petoro ljudi. Ona je tada otkrila da je bila u timu koji čine četiri žene i da je razlog zbog kog su baš žene izabrane to što one izazivaju manje sumnje kad pokušavaju da se približe svojoj meti.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Ilustracija/Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track