Najnovije vesti

ODLUKA VIŠEG SUDA POSLE NEZAPAMĆENOG OBRAČUNA U NOVOM BEOGRADU: Ocu silovanog deteta određen pritvor!
Foto: Dragana Udovičić

Na saslušanju rekao da mu je pao mrak na oči

ODLUKA VIŠEG SUDA POSLE NEZAPAMĆENOG OBRAČUNA U NOVOM BEOGRADU: Ocu silovanog deteta određen pritvor!

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu, odlučujući po žalbi tužilaštva, odlučio je da Zoranu Grujiću (49), ocu dečaka koji je pucao u roditelje čiji je jedanaestogodišnji sin pokušao da siluje njegovo šestogodišnje dete, odredi pritvor do 30 dana. 

Grujić je podsetimo, pre nedelju dana, posle saslušanja u tužilaštvu pušten da se brani sa slobode, ali mu je izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja sa Stanišom J. i njegovom suprugom Katarinom, kojima je naneo lakše telesne povrede. 

Na saslušanju, kako je Kurir pisao, fudbalski menadžer je rekao da mu je pao mrak na oči kada je shvatio da je pet godina stariji dečak pokušao da siluje njegovog sina i kada je video krv na vešu svog deteta. On je priznao da je ispalio hitac u stanu u Ulici Goce Delčeva, iz pištolja koji je kako je rekao, stajao na stolu i pripadao je verovatno Staniši J. 

U ekskluzivnoj ispovesti za Kurir posle puštanja na slobodu, fudbalski menadžer iz Beograda ispričao je da je u stan komšija otišao, kako bi sa njima kao roditelj porazgovarao o njihovom detetu koje je seksualno zlostavljalo njegovog sina u parkiću, u nameri da zajedno ceo slučaj prijave policiji. 

- Nisam nosio pištolj sa sobom u parkić, niti sam se vraćao kući da ga uzmem. Hteo sam da porazgovaram s roditeljima, da idemo svi zajedno u policiju. Pukao mi je film kada je otac dečaka rekao da ćemo svi zajedno da završimo u novinama i da je strašno to što je njegovo dete seksualno napastvovalo dečaka, a ne devojčicu. Tad se dogodilo to što se dogodilo, žao mi je što sam ranio ženu, nisam je ni video. Nikad u životu nisam uradio ništa slično, nemam čak ni prekršaj. Razočaran sam jer se nijedna od institucija ne bavi onim što se dogodilo mom detetu i što je prethodilo svemu ovome. Ja ću odgovarati kako sud bude procenio, ne bežim od odgovornosti. Mojoj supruzi i detetu predstoji oporavak. Žao mi je te porodice, ali oni su posle dva dana normalno izašli da šetaju, promeniće ponovo školu i parkić i nastaviće život dalje - rekao je Grujić za Kurir.

Branilac Zorana Grujića, advokat Momčilo Minić kaže da je šokiran odlukom koju je doneo sud.

- Nečuveno je da je mom klijentu po žalbi tužilaštva sud odredio pritvor po tri tačke, a na ovu odluku mi nemamo pravo žalbe jer je ona drugostepena. On nije sporio da je pucao u njih. Da je hteo da utiče na njih, imao je vremena za to. Skandalozno je da se u obrazloženju suda silovanje deteta karakteriše kao "sukob dva maloletna deteta" - kaže Minić.

Prema njegovim rečima ne stoji ni da je Grujićevim puštanjem na slobodu uznemirena javnost.

- Javnost jeste uznemirena, ali ne ponašanjem mog klijenta, već onim što je njegovom detetu učinio drugi maloletnik, kao i time što niko u državi nije reagovao na to da je šestogodišnje dete seksualno zlostavljano - ogorčen je branilac Zorana Grujića.

(Kurir.rs/J. Spasić/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...