STRAVIČNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Vraćali se sa posla, pa direktno sudarili! Poginula 2 brata i 2 radnika fabrike papira, još 3 povređena
Foto: Dragan Kadić

Užasna na putu Čačak-Mrčajevci

STRAVIČNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Vraćali se sa posla, pa direktno sudarili! Poginula 2 brata i 2 radnika fabrike papira, još 3 povređena

Crna Hronika -

U direktnom sudaru dva putnička automobila, sinoć su na putu Čačak - Mrčajevci kod Mojsinja poginule četiri osobe, a dve su povređene.

Dva brata i dve radnika smrtno su stradali u ovom udesu na Ibarskoj magistrali, vraćajući se sa posla.

Kako Glas zapadne Srbije saznaje, poginuli su Milija P. (21) iz Bumbarevog brda i njegov brat Petar (24), Bojan L. (24) iz Bresnice i Ivana J. (33). Povređene su Jelisaveta S. (28) i Gordana S. (36), obe iz Mrčajevaca, kao i vozač juga koji je takođe učestvovao u saobraćajki.

Petoro od njih, izuzev jednog brata, bilo je zaposleno u preduzeću za preradu papira Kamelija u Donjoj Trepči, i vraćali su se kućama iz druge smene.

Tragedija se dogodila u mestu Mojsinje sinoć oko 23.15, kada je na njihov automobil, kojim je upravljao jedan brat, došavši po njih da ih preveze do kuća i krećući se u pravcu Mrčajevaca, iz suprotnog smera naletela "škoda oktavija", pod okolnostima koje će utvrditi istražni organi.

Došlo je do direktnog sudara u kome su, pored četvoro mrtvih, dve radnice Kamelije zadobile povrede, zbrinute su u Opštoj bolnici u Čačku i van životne su opasnosti. Vlasnik Kamelije Milovan Stevanović kazao je za Glas zapadne Srbije da je čitav kolektiv potresen tragičnom vešću i da su stradali bili izuzetni ljudi i radnici.

Policija u akciji: Uhapšen osumnjičeni za izazivanje udesa

Policija je po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku, uhapsila N.J. (39) iz okoline tog grada zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su četiri osobe poginule a tri povređene, saopštio je danas MUP.

N.J. je osumnjičen da je sinoć u mestu Mojsinje kod Čačka, upravljajući automobilom marke "škoda" čačanskih registarskih oznaka, usled neprilagodjene brzine kretanja, sustigao i udario putničko vozilo marke "jugo" koje se kretalo ispred njega u istom smeru.

"Nakon toga je vozač 'škode' prešao u levu kolovoznu traku i udario u prednji deo putničkog vozila marke 'audi', kragujevačkih registarskih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smera. Od siline udara 'audi' je sleteo u kanal, dok se vozilo 'škoda' okrenulo na kolovozu i udarilo u 'juga' koji je sleteo van puta i udario u metalnu ogradu", navodi se u saopštenju.

N.J. je osumnjičen da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i odredjeno mu je zadržavanje do 48 časova posle čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Ilustracija/Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track