ROBIJA BRATU UBIJENOG SAOBRAĆAJCA: Policajac osuđen za pokušaj ubistva
Foto: Privatna Arhiva

Odluka SUDa

ROBIJA BRATU UBIJENOG SAOBRAĆAJCA: Policajac osuđen za pokušaj ubistva

Crna Hronika -

Policajac Miloš Grandić (34) iz Novog Sada, rođeni brat tragično ubijenog saobraćajca Vladimira Grandića, koji je stradao od povreda zadobijenih u sukobu s pljačkašima na auto-putu Novi Sad - Beograd u aprilu 2009, osuđen je juče nepravosnažno na tri godine zatvora.

On je osuđen jer je van dužnosti pokušao da ubije sugrađanina Dejana Makanića posle saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici 19. januara 2014. Ova kazna izrečena mu je s "posebnim ublažavanjem" jer je utvrđeno da je to učinio u prekoračenju nužne odbrane i afektivnom stanju.

- Grandić je imao pravo da se brani jer ga je Makanić napao i udario metalnom teleskopskom palicom i povredio, ali je kao policajac napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh. Nije bilo sporno da su obojica ušli u raskrsnicu i da je oštećeni trebalo da propusti Grandića. Sud veruje Grandiću da je pokazao službenu legitimaciju i da je oštećeni držao palicu u ruci i njome dva puta udario Grandića dok su razgovarali - rekao je sudija Rade Kalajdžija.

Kako je dalje rekao sudija, posle toga Grandić je uzeo službeni pištolj i uperio ga u pravcu Makanićeve glave. Dok su stajali jedan naspram drugog, Grandić je ispalio hitac, koji je Makanića okrznuo po glavi i lakše povredio.

(Kurir.rs/S. S./Foto:Privatna arhiva/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track