Požarevljan nudio vize i varao građane

Požarevljan nudio vize i varao građane

Crna Hronika -
Osumnjičeni je od žrtve u januaru 2011 uzeo 900 evra za pribavljanje boravišne vize za Austriju uz doplatu 1.600 evra, kako do jula ove godine nije dobila vizu slučaj je prijavila policiji

POŽAREVAC - Požarevačka policija odredila je zadržavanje i podnela krivičnu prijavu protiv Momčila A. (60) iz Požarevca, osumnjičenog da je neovlašćeno nudio boravišne vize stranih zemalja i varao građane uzimajući im novac.

Osumnjičeni je od J.M. iz Boževca januara 2011. uzeo 900 evra za pribavljanje boravišne vize za Austriju, uz doplatu od 1.600 evra po pribavljanju vize, saopštila je policija. Kako do jula ove godine prevarena J.M. nije dobila vizu, niti joj je vraćen novac, javila se policiji. Radeći na tom slučaju policija je utvrdila de se osumnjičeni neovlašćeno bavio pružanjem agencijskih usluga za izdavanje viza. Pri pretresu, policija je kod osumnjičenog našla više od 80 pasoša, pretežno stanovnika Braničevskog okruga, 286 zdravstvenih knjižica, 90 radnih knjižica, više pečata firmi, obrasce ambasada za dobijanje viza. Policija je našla i veću količinu lovačke, karabinske, manevarske municije i signalne metke. Osumnjičenog je požarevačka policija uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track