OBRT U ISTRAZI UBISTVA NA VIDIKOVCU: Navijač Rada likvidiran zbog rata MOTO-BANDI?! Žrtva sukoba Anđela pakla i Bandidosa?
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen Facebook

ISTRAGA ZLOČINA

OBRT U ISTRAZI UBISTVA NA VIDIKOVCU: Navijač Rada likvidiran zbog rata MOTO-BANDI?! Žrtva sukoba Anđela pakla i Bandidosa?

Crna Hronika -

Policija ispituje mogućnost da je Ognjen Ikač (22) likvidiran zbog rata za teritoriju između dva poznata moto-kluba, koji će, kako tvrdi sagovornik Kurira, biti nastavljeni u narednom periodu

Ubistvo navijača Rada Ognjena Ikača (22), koji je likvidiran prošle nedelje na Vidikovcu, još se istražuje, a prema nezvaničnim saznanjima, moguće je da iza egzekucije stoji jedna od najozloglašenijih međunarodnih moto-bandi, poznata po kriminalnim radnjama poput ubistava, silovanja, prodaje droga, nasilja i krupnih krađa.

Ikač je ubijen oko 1.50 na Vidikovačkom vencu, kada je ubica nakon svađe ispred jednog lokala potegao oružje i pogodio mladića u kuk i vrat. On je potom prevezen u Urgentni centar, gde je preminuo na operacionom stolu. Policija je identifikovala napadača i potraga za njim i dalje traje.

Rat moto-bandi

Izvor Kurira navodi da je Ikač najverovatnije žrtva rata za teritoriju između dva najpoznatija moto-kluba.

- Ubijeni Ognjen i njegovi prijatelji, inače navijači Rada, podržavali su aktivnosti moto-kluba "Anđeli pakla" u Srbiji. Suparnički klub "Bandidos" takođe želi da ima svoj klub u Beogradu, što se "Anđelima" nimalo ne dopada jer Beograd smatraju svojim gradom i svojom teritorijom. Postoji mogućnost da je Ognjen uz pomoć prijatelja na neki način sputavao "Bandido naciju" da ostvari cilj, pa je možda zbog toga likvidiran. Obeležja "Bandidosa" zasad nose sprski motociklisti u nekoliko gradova, ali njihovi predsednici nemaju nameru da se na tome zaustave. Oni po svaku cenu žele ogranak u prestonici - tvrdi sagovornik.

Moć "Anđela pakla"

Podsetimo, "Anđeli pakla" nedavno su povodom proslave rođendana moto-kluba održali skup u Jagodini, kojem je prisustvovalo više od 2.000 bajkera iz svih krajeva sveta. Prema rečima sagovornika Kurira, oni su taj događaj najverovatnije organizovali s ciljem da "Bandidosima" demonstriraju svoju moć.

- Jagodina nije slučajno bila domaćin jednog tako velikog moto-skupa. "Anđeli pakla" su to najverovatnije unapred isplanirali, s ciljem da supraničkoj bandi pokažu ko je gde na skali od jedan do deset. Ikačevo ubistvo može biti poruka upućena "Anđelima". Taj rat za teritoriju definitivno će se nastaviti - navodi naš sagovornik.

Ko su "Anđeli pakla"

- Klub osnovan 17. marta 1948. u Kaliforniji - Prve bajkere okupili veterani Drugog svetskog rata - Naziv "Anđeli pakla" inspirisan imenom američke borbene jedinice - Imaju 426 ogranaka u 55 zemalja, među kojima je i Srbija - U Srbiji se pojavili 2013, a za lidera je tada izabran Miljan Vuković, bivši vođa navijača Rada - Njihov moto: "Kada uradimo nešto dobro, niko ne upamti. Kada uradimo nešto loše, niko ne zaboravi"

Kriminalne radnje i razbojništva

- Trinaestorici bajkera 2016. zabranjen ulazak u Srbiju jer su navodno spremali obračun sa "Bandidosima" - Dva člana "Anđela pakla" u avgustu 2016. napala nožem i bejzbol palicom Milana Milija Sjekloću, bajkera "Bandidosa"

Ko su "Bandidosi"

- Osnovani 4. marta 1966. u Teksasu - Prvi članovi bili su ratni veterani iz Vijetnama - Ime određeno u čast meksičkih bandita koji su "živeli po svojim pravilima" - Imaju 210 ogranaka u 22 zemlje, među kojima je i Srbija - Njihov moto: "Mi smo ljudi na koje su nas roditelji upozoravali"

Kriminalne radnje i razbojništva

- Petorica bajkera privedena 2016. u Kragujevcu i Pančevu jer su planirali oružani obračun sa "Anđelima pakla" - Iz istog razloga zabranu ulaska u Srbiju dobilo 15 "bandidosa" - Državljaninu Srbije i Švedske S. N. (40) "Bandidosi" su 2016. navodno pretili ubistvom ako im ne isplati 200.000 evra - Njihov član iz Srbije Bogdan Ćuić uhapšen pod sumnjom da je 2012. ubio Džeka Lija u Australiji

(Kurir.rs/ D.Stamenković/ Foto: Dragana Udovičić/ privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAFALNA PALJBA IZ BMW U POKRETU: Izrešetan muškarac na Žarkovu, bio u automobilu sa švajcarskim tablicama (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja