JOVANU NIJE BILO SPASA: Preminuo od jakog toplotnog udara
Foto: Printscreen Tv Prva

smrt srednjoškolca

JOVANU NIJE BILO SPASA: Preminuo od jakog toplotnog udara

Crna Hronika -

Teča nastradalog Jovana Paunovića (17) kaže da je mladić od prekomerne doze ekstazija, koju je uzeo u noćnom izlasku, doživeo stravičan toplotni udar i da doktori nikad nisu videli više ove droge

Doktori sa VMA rekli su nam da nije bitno koliko je tableta Jovan uzeo jer već posle dve otupe receptori u mozgu. On više nije ni znao koliko je uzimao. Sumnjamo da su mu davali svašta kada su videli da ima toliko novca kod sebe, čak su mu dali neke sličice, odnosno LSD. Doktorka mi je rekla da je dobio toplotni udar i da mu je glava bila toliko vruća da je moglo da se isprži jaje.

Ovo za Kurir kaže Nebojša Gujaničić, teča Jovana Paunovića (18) koji je polovinom juna preminuo nakon što je na jednom splavu uzeo prekomernu dozu ekstazija. Paunović je u izlasku bio s drugom, a kada mu je pozlilo, obezbeđenje ga je oko dva sata izvelo i ostavilo ispred splava, dok je njegov drug od straha pobegao. Mladić je naredna tri sata ležao na travi, u strašnim mukama, a u ranim jutarnjim časovima Hitna pomoć ga je prebacila na VMA. Uprkos borbi lekara da mu spasu život, dečak je, nažalost, te večeri preminuo jer su mu otkazali svi organi.

Hteo da bude advokat

- Jovan je bio sjajno dete, sportista, koji je trenirao odbojku, učio, maštao da postane advokat. Kada su mi javili šta se desilo, prvo sam mislio da je u pitanju saobraćajna nesreća. Kada smo otišli na VMA, tražio sam da vidim Jovana, a doktori su mi odmah saopštili da je uneo u sebe preveliku dozu ekstazija. Doktorka mi je rekla da u svojoj karijeri nije videla da je neko uneo toliku količinu ekstazija i da je Jovan u svom telu imao pet puta veću dozu od smrtonosne. Ja sam ostao u šoku! Temperatura mu je bila 45 stepeni i mozak mu se bukvalno skuvao - objasnio je Gujaničić, koji je Jovanu, nakon što je dečak pre četiri godine ostao bez oca, bio veliki oslonac.

teča nastradalog momka
teča nastradalog momkafoto: Printscreen Tv Prva

O slučaju tragične smrti srednjoškolca obavešteno je i tužilaštvo, a porodica još uvek čeka rezultate obdukcije.

Čekaju analize

- Toksikološke analize će pokazati šta se tačno dogodilo, ali treba vremena da se one obave. Rečeno nam je da bi Jovan preživeo da je neko ranije pozvao Hitnu pomoć. Njemu bi priključili sisteme, isprali želudac i imao bi šanse da se izvuče. Nas bi kao porodicu usrećilo da uspemo da spasemo bar jedno dete, da mu se ne dogodi što i nama - rekao je za Kurir mladićev teča. Paunović je na splavu bio u društvu jednog druga, ali je taj mladić nestao kada je Jovanu pozlilo.

- Otišao je kući jer se uplašio. Inače, Jovan i on su se znali još od vrtića i išli su zajedno u osnovnu školu - rekao nam je Gujaničić.

Jovanova devojka Nikad nije imao želju za drogom

Andrea S., devojka preminulog Jovana, rekla je za naš list da ne može da poveruje da je ostala bez momka. - Voleo je da izlazi, da se druži, da trenira. Baš zbog toga sam se zaljubila u njega. Nikad nije imao želju za drogom, to nije bilo u njegovom stilu, niti je izlazio na takva mesta. Prvi put je tada otišao na mesto gde se pušta rejv muzika. Te večeri smo zajedno otišli na rođendan kod školske drugarice. Posle toga mi je rekao da ide sa drugom na splav i da će mi se javiti. Ali, više mi se nije javio - rekla je za Kurir nesrećna devojka.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto : Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja