Studentkinja umrla od neuhranjenosti?

Horor u Nišu

Studentkinja umrla od neuhranjenosti?

Crna Hronika -
Marija Jović (24) iz Vranja nađena mrtva u iznajmljenom stanu, njeni prijatelji tvrde da je imala problema sa anoreksijom

NIŠ - Umrla tokom svoje izložbe!Studentkinja Fakulteta umetnosti Marija Jović (24) iz Vranja nađena je juče oko 9.30 sati mrtva u stanu koji je iznajmljivala u Nišu! Nju je našla drugarica koja je došla da je obiđe pošto joj se nekoliko dana nije javljala na telefon. Drugarica je policajcima rekla da je Marija bolovala od anoreksije i da bi to mogao da bude uzrok smrti. Ipak, policija ne isključuje mogućnost da je mlada studentkinja umrla od infarkta, a tek će obdukcija utvrditi tačan uzrok smrti mlade Vranjanke.Milan Dejanović, Marijin kolega s klase, kaže da je tragedija tim veća što je Marija umrla tokom izložbe svojih dela postavljene u galeriji na Niškoj tvrđavi.- Marija bila izuzetno emotivna. Imala je problema s anoreksijom i često je jela samo voće. Svi smo u šoku zbog ovoga što se desilo - rekao je Dejanović za Južne vesti.Marijini roditelji Ljubiša i Nadica juče su otputovali da preuzmu telo.- Radovali su se Marijinoj diplomi, a sad će, umesto da se vesele s ćerkom, morati da je sahrane! Marija je bila mirna i tiha devojka, svima draga. Učestvovala je na više likovnih kolonija koje je organizovao Narodni univerzitet u Vranju i često je pričala da jedva čeka da diplomira - rekao je jedan od komšija.Marija Jović je krajem novembra 2011. osvojila prvu nagradu na konkursu za Merlinka filmski festival. Tada je dobila novčanu nagradu od 200 evra, a njen rad bio je oficijelni plakat i naslovna strana festivalskog kataloga.

Radnici pogrebnog preduzeća odnose telo Marije Jović
Radnici pogrebnog preduzeća odnose telo Marije Jović

Izrazila buntNa Fakultetu umetnosti takođe su šokirani zbog Marijine smrti.- Marija nije samo puko studirala primenjenu umetnost već je živela taj umetnički pravac! Nedavno je izrazila svoj bunt na jednoj od niških bandera - pričaju njene kolege.

Šta je anoreksijaAnoreksija je poremećaj kod koga najčešće devojke imaju izmenjenu sliku o sopstvenom izgledu i strah od gojaznosti. U cilju postizanja „idealnog izgleda“, gladuju, koriste laksative i diuretike i veoma su fizički aktivne. Anoreksija se smatra poremećajem modernog sveta. U cilju postizanja manekenskog izgleda kako bi ličile na svoje idole, devojčice počinju sa dijetama i žele da smršaju iako imaju idealnu telesnu težinu.

Prvi znaci - smanjenje telesne težine- gubitak menstruacije- pad koncentracije- poremećaj sna- lupanje srca- smanjena telesna temperatura- stalan osećaj hladnoćeKomplikacije- smanjenje gustine kostiju- aritmija- sterilitet- depresijaPosledice- stalan osećaj sitosti i zatvor- koža je tanka, suva, perutava- kosa je tanka, lako lomljiva, svilenkasta- devojke izgledaju umorno, iscrpljeno, izgladnelo- vide im se rebra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track