Petoro uhapšeno, zaplenjeno 350 kilograma marihuane

Petoro uhapšeno, zaplenjeno 350 kilograma marihuane

Crna Hronika -
Tokom kontrole jednog kamiona sa makedonskim registarskim tablicama, našla i oduzela 331 paketa sa 350 kilograma droge

PRIŠTINA – Kosovska policija saopštila je da je u sinhronizovanim akcijama u nekoliko gradova zaplenila 350 kilograma marihuane i uhapsila pet osoba.

Uhapšeni su osumnjičeni za organizovani kriminal i posedovanje i neovlašćeno rasturanje droge, kaže se u saopštenju.

Policija je prvo uhapsila B.V. dok je svojim kolima sa švajcarskim registarskim tablicama pokušao da preko granicncog prelaza Kula ode do Crne Gore.

Istovremeno je jedinica protiv narkotika u Uroševcu uhapsila i izvršila pretres u stambenim objektima Š.P. iz sela Zrze u opštini Orahovac.

Uporedo je tokom kontrole jednog kamiona sa makedonskim registarskim tablicama, našla i oduzela 331 paketa sa 350 kilograma droge. Akcija je nastavljena pretreson kuća na jednoj lokaciji u opštini Orahovac gde su uhapšenii B.D I S.F koji su deo iste kriminalne grupe. Policija je danas na graničnom prelazu Đeneral Janković uhapsila DZ.R, državljanina Makedonije kada je ulazio na Kosovo.

Prema informacijama policije, on je došao na Kosovo da preuzme drogu i da transportuje je u druge zemlje.

Tokom operacije zapljenjena je i jedna automatska puška tipa "škorpion", šaržer sa deset metaka kalibra 7,65, jedan kamion sa porikolicom marke "Iveco" sa makedonskim registarskim tablicama, jedno putničko vozilo "mercedes", jedno vozilo "VW Pasat" sa švajcarskim registarskim tablicama. Uz to i 6.720 evra, nešto švajcarskih franaka i američkih dolara. Uhapšenima je određen policijski pritvor od 48 sati.

Policija ima informacije i o drugim članovima ove organizovane grupe kriminalaca za kojima se intenzivno traga.

Pošto se radi o kriminalnoj grupi u kojoj su državljani nekoliko zemlja regiona, Policija Kosova tesno sarađuje sa drugim policijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track