Novo suđenje Joci Amsterdamu za pištolj

Joca Amsterdam

Novo suđenje Joci Amsterdamu za pištolj

Crna Hronika -
Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer je zasnovana na dokazima na kojima se ne može zasnovati

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam osuđen na deset meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja koji je pronađen kod njega prilikom policijske rutinske kontrole u Zemunu 27. januara 2008. i naložio da mu se ponovo sudi.

"Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer je zasnovana na dokazima na kojima se ne može zasnovati", navodi se u odluci, objavljenoj na sajtu tog suda.

Pored toga, izreka presude je nerazumljiva, a u obrazloženju nisu dati dovoljni i jasni razlozi o odlučnim činjenicama, navodi sud.

Jocić je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića u julu 1995 godine, a u toku mu je suđenje za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. kada je nastradao i njegov saradnik Niko Franić.

Takođe mu se sudi i zbog optužbi da se 26. oktobra 2007. u restoranu MG, prilikom proslave svog rođendana, opirao policajcima koji su došli da obave službenu kontrolu zbog remećenja javnog reda i mira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track