RATKO ROMIĆ PRED SUDOM: Nije utvrđeno gde je Miki Kurak bio na dan ubistva!
Foto: Profimedia

SLUČAJ ĆURUVIJA:

RATKO ROMIĆ PRED SUDOM: Nije utvrđeno gde je Miki Kurak bio na dan ubistva!

Crna Hronika -

Suđenje nekadašnjim funkcionerima Državne bezbednosti koji su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je juče u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem policijskog izveštaja o presnimavanju, analizi i pregledu podataka o baznim stanicama za optužene, kao dokaza s kog je BIA skinula oznaku službene tajne.

- Kao dokaz biće izveden izveštaj sa 17 priloga - rekla je sudija Snežana Jovanović i objasnila da je reč o izveštaju policije koji je nastao ukrštanjem baznih stanica i listinga telefonske komunikacije brojeva koje su koristili optuženi, kao i drugi pripadnici Državne bezbednosti.

Poslednji, 17. prilog, kako je navela, odnosi se na dan ubistva 11. april 1999, i to na interval od 16.20 do 17.20.

Optuženi Ratko Romić i Milan Radonjić
Optuženi Ratko Romić i Milan Radonjić

Advokati odbrane, kao i optuženi, imali su brojne primedbe na izvedene dokaze, za koje tužilaštvo tvrdi da potvrđuju da su okrivljeni učestvovali u izvršenju krivičnog dela.

- U izveštaju se navodi da je veštačen telefon koji je koristio Miroslav Kurak, a da tokom postupka nije utvrđeno da je zaista koristio taj broj, koji se vodi na jedno preduzeće. Takođe, na dan 11. aprila 1999. Kurak nije lociran, odnosno bazne stanice uopšte nisu evidentirale njegovu komunikaciju - rekao je juče komentarišući izvedene dokaze optuženi Ratko Romić. Osim Romića i Kuraka, podsetimo, optuženi su još i Milan Radonjić i Radomir Marković.

Sudija Snežana Jovanović navela je da će na sledećem suđenju, koje je zakazano za 21. septembar, sudsko veće saopštiti koji će dokazi još biti izvedeni do kraja sudskog postupka i najavila svim učesnicima u postupku da se polako "pripremaju za kraj suđenja".

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Profimedia/Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track