TRAGEDIJA U RTB BOR: Radnik (30) pronađen mrtav u rudniku
Foto: Beta/RTB Bor grupa

Kolege zatekle beživotno telo pored transportnih traka

TRAGEDIJA U RTB BOR: Radnik (30) pronađen mrtav u rudniku

Crna Hronika -

BOR - Tridesetogodišnjeg Aleksandra S, zaduženog za održavanje transportnih traka na drobljenju u majdanpečkom rudniku bakra, noćas su kolege iz treće smene pronašle mrtvog na radnom mestu, saopštio je RTB Bor.

Prema kazivanju očevidaca, Aleksandar je oko 23 sata pošao u redovan obilazak pogona i, pošto se nije vratio, kolege su krenule za njim. Njegovo beživotno telo pronašli su pored trake, bez bilo kakvih vidljivih povreda na telu, prenosi Ist media.

“Da li je u pitanju prirodna smrt, pokazaće u toku dana izveštaj obducenta iz Niša. Nadležni u Rudniku bakra Majdanpek odmah su o ovoj tragediji obavestili sve nadležne instance, rudarsku inspekciju i policiju, tako da se rezultati istrage očekuju vrlo brzo”, kaže Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost i zdravlje na radu.

On je bez tragova povreda, pronađen kako leži pored uređaja koji je opsluživao. Prerano nastradali Aleksandar S, kako kažu njegove kolege, bio je neobično vredan i savestan radnik, dobar suprug i otac dve devojčice.

(Kurir.rs/istmedia.rs/Foto: Ilustracija/Beta/RTB Bor)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track