GODIŠNJICA NAJSTRAŠNIJEG UBISTVA U SRBIJI: Monstrumi su odveli Kaju (3) u Zvezdarsku šumu, majka pušila dok je njen ljubavnik ZVERSKI ZLOSTAVLJAO devojčicu
Foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

GODIŠNJICA NAJSTRAŠNIJEG UBISTVA U SRBIJI: Monstrumi su odveli Kaju (3) u Zvezdarsku šumu, majka pušila dok je njen ljubavnik ZVERSKI ZLOSTAVLJAO devojčicu

Crna Hronika -

Pre 13 godina, u Zvezdarskoj šumi, Mališa Jevtović je, naočigled svoje devojke Ane Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu Janković. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo, najblaže rečeno, zgrozio je javnost Srbije. Po prvi put posle mnogo godina čuli su se i komentari da bi trebalo vratiti smrtnu kaznu.

Zverstvo nad nadužnom devojčicom je razotrkiveno kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u Kliničko bolnički centra "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo.

foto: Galeb Kosorukov

Međutim, ubrzo je utvrđeno da su beskrupulozno lagali. Ustanovljeno je da je Ana Filipović s detetom i Jevtovićem otišla u šumu na Zvezdari. Ona je ostala kod česme da puši, a ljubavniku dozvolila da devojčicu povede dublje u šumu. Jevtović je Katarinu odveo do jedne napuštene građevine gde deca igraju pejntbol, tukao je po glavi i telu i seksualno zlostavljao.

Dete se vratilo povraćajući i prljave odeće, ali, umesto da je odmah odvedu kod lekara, ljubavnici su pokušali da prikriju zlostavljanje. Vratili su se kući gde su dete zajedno okupali, a zatim seli da jedu.

Devojčica je bila u nesvesti, poplavela je u licu i stanje joj je bilo sve gore. Tek tada krenuli su u KBC "Zvezdara", ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt male Katarine.

Obdukcija je pokazala da je devojčica iskrvarila zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

foto: Privatna arhiva, Filip Plavčić

Posle smrti male Kaje, Jevtović je bio osumnjičen za obljubu i protivprirodni blud nad trogodišnjim detetom, a majka za kršenje porodičnih obaveza. Kasnije su krivična dela "pooštrena" pa je Jevtović optužen za svirepo ubistvo, a majka devojčice za pomaganje.

Zlotvor koji je duže vreme silovao i zatim i ubio trogodišnju Katarinu Janković osuđen je na maksimalnu kaznu - 40 godina zatvora, a majka koja je sve to znala i nije reagovala, na 37 godina robije, čime je vrhu liste zatvosrkih kazni izrečenih ženama.

(Kurir.rs Foto: Privatna arhiva/Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track