DETALJI BRUTALNOG UBISTVA KRALJA MALTE: Ovo su bile POSLEDNJE REČI milionera kojeg je iskasapio Srbin
Foto: Kurir, Printscreen

DETALJI BRUTALNOG UBISTVA KRALJA MALTE: Ovo su bile POSLEDNJE REČI milionera kojeg je iskasapio Srbin

Crna Hronika -

Što mi je ovo uradio kad ga ni ne poznajem? Osećam da ću svakog trenutka da umrem - prema svedočenju Isaka Hetkutija, ovo su bile poslednje reči njegovog brata Huga Hetkutija, milionera poznatijeg kao "kralj Malte" kog je 6. jula u ovoj državi ubio Srbin Bojan Čmelik (35).

Hetuči je preminuo šest dana kasnije u bolnici. Čmelik, kome je pravo prezime Mitić, optužen je za teško ubistvo i sudi mu se na Malti.

Na suđenju koje je počelo juče na Malti rečeno je da su brutalno ubistvo biznismena snimile sigurnosne kamere i da će snimak biti prikazan sudu.

Čmelik, tačnije Mitić, ubio je Huga Hetkutija 6. jula uveče, ispred njegovog butik-hotela na Malti. Srbin ga je satima čekao, a kada je izašao iz lokala, prišao mu, zagrlio ga i dva puta ubo nožem u stomak.

Sve to se dogodilo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekli su sestra i brat. Za Bojanom je krenula potera i ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor.

Hetkuti je u danima nakon napada nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je "po narudžbini" ubio Hetkutija koji je važio za "kralja Malte".

Međutim, pre nekoliko dana u mediji su objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, “kralj Malte” je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

Hetkutijev brat rekao je na suđenju da su poslednje reči milionera bile:

- Zašto mi je ovo uradio kada ga ni ne poznajem? Osećam da ću uskoro umreti.

Prema svedočenju Isaka Hetkutija, Hugo je ove reči izgovorio pred sam ulazak u operacionu salu za drugu operaciju koju nije preživeo.

Kako je ispričao, on je takođe bio svedok ubistva.

- Video sam momenat kada je Čmelik prišao mom bratu. On mu je pružio ruku, a Čmelik ga je uhvatio za vrat i izbo ga - rekao je Isak pred sudom.

On je, takođe, opisao kako je nakon toga Hetuči pao na zemlju i molio za pomoć.

- Potrčao sam za Čmelikom, ali sam se onda vratio da pozovem hitnu pomoć i obavestim Hugovog sina koji je u inostranstvu da se brzo vrati na Maltu - rekao je Isak.

Nakon Hugovog brata svedočio je policajac koji je objasnio da su u 22.30 dobili poziv zbog ubadanja nožem i da su brzo imali i opis osumnjičenog. On je dodao da je osumnjičeni ubrzo uhapšen i da je kod njega pronađen nož kojim je izboden milioner.

Takođe je dodao da je Čmelik tokom ispitavanja rekao da nije imao adresu na Malti već da je živeo na ulici i da će svedočiti pred sudom, ali ne pred policijom.

Policija je ispitala i Čmelikovog brata, koji je takođe bio zaposlen na Malti i koji je rekao da sa Bojanom nije razgovarao više od sedam meseci jer je postao agresivan.

U Srbiji robijao zbog pljačke

Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Dok je većina članova razbojničke grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji.

Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

Da li je tada promenio identitet, ili je nabavio lažni pasoš i otputovao na Maltu još se utvrđuje. Ono što je za sada poznato je da je Bojan, na ovo sredozemno ostrvo, otišao sa starijim bratom.

Tamo se zaposlio kao radnik obezbeđenja u jednom lokalu, u kome je njegov brat radio kao barmen.

Milioner sahranjen pred nekoliko hiljada ljudi

Hetkuti je sahranjen juče na Malti. Opelu koje je održano u crkvi u centru grada prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, a ispred crkve bio je postavljen i veliki video-bim kako bi oni koji nisu mogli da uđu u crkvu pratili opelo.

Na sahrani je bilo i obezbeđenje, veliki broj poznatih, kao i pojedini ministri sa Malte. Hetkutijevo telo dopremljeno je u luksuznom automobilu, a nakon opela puštene su bele golubice. Nakon toga sahrana je bila privatna i zatvorena za javnost.

(Kurir.rs/Blic Foto: Kurir/Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track