ISTRAGA POKUŠAJA UBISTVA MILIONERA NA MALTI:Srbin izbo biznismena zbog neisplaćene plate?
Foto: Printscreen

misterija

ISTRAGA POKUŠAJA UBISTVA MILIONERA NA MALTI:Srbin izbo biznismena zbog neisplaćene plate?

Crna Hronika -

Policija istražuje motiv krvavog obračuna na Malti zbog kog je uhapšen srpski državljanin

Bojan Čmelik (35), državljanin Srbije, koji je 6. jula uhapšen na Malti nakon što je nožem izbo biznismena Huga Ketkutija (52), na saslušanju se branio ćutanjem, ali kako nezvanično prenose malteški mediji, motiv za pokušaj ubistva mogao bi da bude novac.

Naime, prema izvorima tamošnjih medija, Ketkuti, koji je vlasnik klubova, hotela i restorana u ovoj državi, navodno je poznat kao osoba koja neredovno plaća svoje zaposlene.

- Kod njega radi mnogo ljudi iz Srbije, ali se priča da on ne plaća redovno radnike. Navodno, mnogima je ostao dužan. Zato policija ne isključuje mogućnost da ga je Čmelik izbo jer mu je ostao dužan platu - kaže izvor sa Malte.

Tamošnja policija vodi ozbiljnu istragu o slučaju ranjavanja malteškog milionera kako bi se otkrilo zbog čega je Srbin potegao nož na njega.

- Zaposlenih u Ketkutijevom hotelu u gradu Pejsvil, u kome se desio krvavi napad, ispričali su da su u petak ujutru videli Čmelika kod hotela i da je izgledalo kao da posmatra kretanje milionera. Pretpostavlja se da ga je pratio - preneli su mediji i dodali da su kamere sa video-nadzora snimile napadača.

uhapšeni srbin
uhapšeni srbinfoto: Printscreen

- Kamere su snimile trenutak kada je Čmelik pokušao da sakrije lice žutim kačketom, pre nego što je zagrlio žrtvu i izbo je - navodi se u medijima.

Istražitelji, osim teorije da je Srbin potegao nož zbog para, ispituju i mogućnost da je njega neko angažovao da ubije Ketkutija.

- Moguće je da je Srbin plaćeni ubica i trenutno se radi na ispitivanju svih činjenica - rekao je izvor iz istrage medijima.

Ketkutijev brat Isak je na svom Fejsbuk profilu obavestio prijatelje da je Hugo pregrmeo najteže.

- On je u odličnim rukama i okružen je porodicom i prijateljima. Zahvaljujemo svima koji su brinuli. Molim vas da nastavite da mislite na njega i da se molite - poručio je Isak.

(Kurir.rs/J.I./ Foto: printskrin)

Sagradio čitav grad Malteški Hugo Bos

Kako navodi jedan Srbin koji živi na Malti, Hugo Ketkuti je na ovom ostrvu poznat kao Hugo Bos. - Izgradio je grad Sent Džulijan i kvart u okviru tog grada, a većina Srba kod njega rade kao konobari, šankeri i obezbeđenje. Priča se da se bavi mutnim poslovima, a da za to unajmljuje Srbe - naveo je građanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track