VATROGASCI SPREČILI CURENJE OTROVA: Iz cisterne iscurilo pet litara kiseline!
Jelena Rafailović, Foto: Jelena Rafailović

Opasnost

VATROGASCI SPREČILI CURENJE OTROVA: Iz cisterne iscurilo pet litara kiseline!

Crna Hronika -

Na obilaznici oko Beograda, kod tunela Straževica, iz parkiranog kamiona sa cisternom preduzeća "Impuls hemija" juče je procurila hlorovodonična kiselina.

Kako nezvanično saznajemo, još uvek nije poznato šta je uzrok curenja cisterne, a do dolaska vatrogasaca navodno je na put iscurilo oko pet litara ove opasne tečnosti, poznatije kao sona kiselina.

- Cisterma je bila napunjena sa 20 tona pomenute tečnosti. Na lice mesta odmah je izašla policija, kao i vatrogasci, koji su na teren izašli sa više vozila. Vatrogasci spasioci uspeli su da zaustave curenje opasne tečnosti tako što su stavili čep na mesto s kog se tečnost izlivala - objašnjava sagovornik Kurira.

foto: Jelena Rafailović

Kako saznajemo, iako je reč o izuzetno opasnoj materiji, srećom, niko nije povređen, a brzom reakcijom zaposlenih u MUP sprečeno je ugrožavanje prirodne sredine. - Nakon sprečavanja curenja sone kiseline, kamion je ostao parkiran, a opasna tečnost pretočena je u drugu cisternu koja je ubrzo dovezena. Lice mesta sve vreme obezbeđivala je rakovička policija - kaže naš sagovornik.

(Kurir.rs/J. Rafailovic/foto:J. Rafailovic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track