Najnovije vesti

IZA REŠETAKA: Vlasniku hotela pritvor do 30 dana zbog utapanja dečaka kod Jagodine
Foto: Tatjana Stamenković

izazivanje opšte opasnosti

IZA REŠETAKA: Vlasniku hotela pritvor do 30 dana zbog utapanja dečaka kod Jagodine

Crna Hronika

Vladica Vasić (31), vlasnik Hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine, u čijem bazenu se 17. jula utopio 14-godišnji dečak, uhapšen je i Viši sud u Jagodiini mu je odredio pritvor, izjavio je danas Tanjugu zamenik višeg javnog tužioca Slavko Knežević.

Žrtva je Rijad Hasanović iz Kladnja (BiH), koji je boravio u Hotelu "Alfa" sa više od 70-oro dece iz Kladnja i Požege.

"Doneo sam naredbu o sprovođenju istrage protiv Vasića, ali i druga tri lica: Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja (BiH) i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine koja su uhapšena 19. jula "zbog sumnje da su kao suizvršioci krivičnog dela, teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, a u vezi smrti maloletnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa Hotela 'Alfa', koja je nastupila usled utapanja", rekao je Knežević.

"Naredbu o sprovođenju istraga protiv ovih lica doneo sam zbog propusta u njihovom radu. Istovremeno dao sam predlog da se protiv svih osumnjičenih odredi pritvor", dodao je on.

Prema njegovim rečima, Viši sud je protiv Vasića odredio pritvor do 30 dana, a protiv ostalih, meru nenapuštanja stana, uz nadzor Hasić i Ibrahimović u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

Knežević je napomenuo da je uložio žalbu na odluku suda koja se odnosi na Hasić, Ibrahimović i Arsić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tatjana Stamenković, ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...