ZA DVA MESECA STRADALO SEDMORO: Ovi vozači sve više ginu, a ovo je KOBNA greška koju prave!
Foto: profimedia-0163385239

OPREZ

ZA DVA MESECA STRADALO SEDMORO: Ovi vozači sve više ginu, a ovo je KOBNA greška koju prave!

Crna Hronika -

Tokom juna i jula ove godine u Srbiji je na putevima stradalo najmanje sedam motociklista, a poslednja u nizu tragičnih smrti je pogibija Marije L. (24) iz Pančeva, koja je pre dva dana izgubila život na obilaznici kod Požege.

Nesreća u kojoj je poginula devojka dogodila se u petak, kada je motocikl, kojim je upravljao njen saputnik, izašao na deo asfalta koji je bio izgreban, nakon čega je motor proklizao i svom silinom udario u zaštitnu ogradu. Devojka je preminula na mestu nesreće, dok je vozač teško povređen.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović, rekao je ranije medijma da postoji nekoliko razloga zbog kojih motociklisti stradaju.

- Prvi razlog je njihova pogrešna procena u vožnji, zatim greške drugih učesnika u saobraćaju, ali i stanje na putevima. Jedan od najvećih problema jeste što voze veoma brzo i često se desi da poginu tako što padnu sa motora ili udare u nešto. Veliki broj strada jer ne zakopčavaju kacigu ili je uopšte ne nose, ali i zato što pretiču s desne strane, što drugi vozači ne očekuju - objasnio je Okanović.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track