UBILA SE JER JOJ JE MUŽ LUMPOVAO PO KAFANAMA: Misteriozna smrt služavke uzbunila je beogradsku policiju!
Foto: Privatna Arhiva

HRONIKA OD PRE JEDNOG VEKA

UBILA SE JER JOJ JE MUŽ LUMPOVAO PO KAFANAMA: Misteriozna smrt služavke uzbunila je beogradsku policiju!

Crna Hronika -

Leš Julijane Sekulić pronađen je na terasi kuće u kojoj je živeo potpukovnik kraljeve vojske, a s obzirom na sumnjiv položaj tela, policija je pokrenula istragu zbog ubistva

Smrt služavke Julijane Sekulić, rodom iz Negotina, čiji je leš pronađen početkom septembra 1933. na terasi kuće u beogradskoj Mačvanskoj ulici 24, gde je radila, uzbunio je beogradsku policiju.

Sekulićeva je bila služavka porodice potpukovnika kraljeve vojske Ivana Josifovića, koji je u trenutku tragedije bio na odmoru sa porodicom van Beograda. Njen leš pronađen je sa omčom oko vrata, dok je na potiljku bila vidljiva velika krvava rana. Istražitelji su najpre na uviđaju, kojem su prisustvovali i tadašnji čelnici beogradske policije, posumnjali da je u pitanju samoubistvo. Deo omče i dalje je visio sa krovne grede od terase, pa su istražitelji ustanovili da je omča najverovatnije u jednom trenutku pukla, te da je tako telo završilo na podu. Oni malo iskusniji primetili su da je telo bilo potpuno opruženo, kao i da se nalazilo skoro dva metra udaljeno od grede sa koje je, navodno, visilo.

uvidjaj
uvidjajfoto: Privatna Arhiva

- Policija je prikupila dokaze koji ukazuju da je u pitanju ubistvo, namešteno da izgleda kao samoubistvo, a konačnu reč daće lekari sudske medicine koji će obaviti obdukciju - pisala je tada dnevna štampa.

Policija je još na uviđaju otkrila da je pokojna Julijana bila nekoliko godina verena za svog zemljaka Vojina Rogožinarevića, koji je u Beogradu radio kao stolar. Svedoci su potvrdili da su se verenici poslednjih meseci često svađali, a da je razlog njihovih sukoba bila Vojinova patološka ljubav prema kafani, ali i Julijanina patološka ljubomora. Policija je ubrzo pronašala i privela Vojina, a zbog sumnje da bi mogao da bude odgovoran za smrt verenice, odmah je i pritvoren. Na saslušanju je potvrdio da se svađao s Julijanom jer ona nije podnosila to što on svaki dan ide u kafanu, kao i da je više puta pretila samoubistvom.

verenik pokojnice
verenik pokojnicefoto: Privatna Arhiva

Do preokreta dolazi nakon obdukcije, kada lekari definitivno potvrđuju da je smrt nastupila vešanjem, kao i da je rana na glavi nastala kada je telo palo na pod terase. Istovremeno, oni su policiji dali objašnjenje kako je i zašto telo ležalo opruženo, skoro dva metra dalje od grede. Objašnjeno je da je leš visio nekoliko sati pre nego što je, zbog početka procesa truljenja i nadimanja tela gasovima, omča popustila. Leš je, usled mrtvačke ukočenosti, pao i ostao u opruženom položaju, dalje od grede s koje je visio. Policija je odmah pustila iz zatvora Rogožinarevića, a slučaj je zbog nalaza obdukcije zaključen kao samoubistvo.

(Kurir.rs/ Ivan Milićević/ Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track