Najnovije vesti

ČUO SAM 3-4 PUCNJA, MISLIO SAM DA SU PETARDE... Čuveni beogradski advokat likvidiran u sačekuši, ubicu videle komšije, policija na nogama! Šta sve znamo o ubistvu Dragoslava Ognjanovića
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Ognjanovićev sin Petar ranjen u ruku

ČUO SAM 3-4 PUCNJA, MISLIO SAM DA SU PETARDE... Čuveni beogradski advokat likvidiran u sačekuši, ubicu videle komšije, policija na nogama! Šta sve znamo o ubistvu Dragoslava Ognjanovića

Crna Hronika

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen je sinoć oko 19.30 hicima iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. U pucnjavi, koja se desila u pasažu kod broja 45, nedaleko od "Štark arene", u desnu ruku je ranjen i Ognjanovićev sin Petar (26) koji je u vreme napada bio sa ocem.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ekipa Hitne pomoći mladića je odmah prevezla u Urgentni centar i on nije životno ugrožen.  

Veliki broj policijskih ekipa ubrzo je blokirao sve obližnje ulice, a svi sumnjivi automobili i prolaznici su proveravani.

"Čuo sam tri ili četiri pucnja, učinilo mi se da su u pitanju petarde", rekao je jedan od mnogobrojnih stanara okupljenih ispred zgrade. - Odmah potom, začuo se uzvik mladića: Tata! Tata! Sišao sam i ugledao momka u sivoj majici koji je sav bio obliven krvlju, verovatno i svojom i očevom.

foto: Dragana Udovičić

Komšije tvrde da su nekoliko sekundi posle pucnjave videle i muškarca obučenog u crno, sa kačketom iste boje, kako beži sa lica mesta.

Kako se ističe u zvaničnom saopštenju načelnika Uprave kriminalističke

policije Dejana Kovačevića, policija intenzivno traga za osobom koja je počinila ubistvo advokata.

"Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen", naveo je Kovačević.

foto: Marina Lopičić

Osim u širem krugu oko mesta zločina u novobeogradskom Bloku 23, patrole su postavljene i u druge krajeve grada. Na izlazu iz Beograda sva vozila prolazila su sinoć jednom trakom, gde su ih policijske snage proveravale. Takođe, kontrolisani su i svi autobusi koji su polazili sa Beogradske autobuske stanice.

foto: Dragana Udovičić

Inače, Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najboljih advokata krivičara u Srbiji, a svojevremeno i kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika. Tokom karijere duge skoro tri decenije bio je učesnik u velikom broju medijski najpraćenijih slučajeva. Nedavno je izjavio da je imao "dosta teških slučajeva, ali da pretnje nikada nije dobijao". (Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...