"TATA, TATA", DOZIVAO JE SIN RANJENOG MIŠU OGNJANOVIĆA: Čuvenom advokatu nije bilo spasa, ubica čekao u žbunju!
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić, Profimedia, Damir Dervišagić

sačekuša u novom beogradu

"TATA, TATA", DOZIVAO JE SIN RANJENOG MIŠU OGNJANOVIĆA: Čuvenom advokatu nije bilo spasa, ubica čekao u žbunju!

Crna Hronika -

„Tata, tata!“, uzviknuo je, prema rečima očevidaca, sin jednog od najpoznatijih srpskih advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) P. O. (26) neposredno nakon što je njegov otac sinoć oko 19.30 sati hicima iz vatrenog oružja ubijen u prolazu između zgrada na Novom Beogradu, u Ulici antifašističke borbe kod broja 45, gde je živeo.

foto: Marina Lopičić

Jedan od metaka pogodio je u desnu šaku i nesrećnog mladića, pred čijim očima je preminuo čuveni advokat, koji je u poslednje vreme najviše zastupao Luku Bojovića.

foto: Dragana Udovičić

Sin ranjen u šaku

- Čuo sam nekoliko pucnjeva, ali sam pomislio da su u pitanju petarde. Međutim, ubrzo sam čuo mladića koji doziva oca, a potom je neko rekao: „Izgleda da ne daje znake života.“ Odmah sam posumnjao u ono najgore - kazao je za Kurir jedan od stanara zgrade koja se nalazi preko puta mesta gde je Ognjanović ubijen.

Kako su ispričali pojedini očevici, P. O., iako i sam ranjen, nije se odvajao od oca, s kojim je bio u društvu kada je zasad nepoznati napadač sasuo u njega kobne hice.

- On mu je praktično izdahnuo na rukama. Na njegovoj majici su se videli tragovi krvi. Srećom, on nije ozbiljnije povređen i posle zločina je dao izjavu policiji, a potom je uvijene ruke vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar. Čuo sam da je jedna žena očevidac policiji ispričala da je ubica bio obučen u crno i da je imao crni kačket na glavi, kao i da je odmah posle pucnjave pobegao - kazao je naš sagovornik.

foto: Damir Dervišagić

Komšije sa kojim smo sinoć razgovarali bile su šokirane brutalnim ubistvom njihovog suseda, za kog su imali samo reči hvale.

- Znam ga otkad je bio dečak. Bio je pametno dete, videlo se da će dogurati daleko u svojoj profesiji. Koliko znam, on je advokaturu ispraksovao kod njegovog poznatog kolege Zdenka Tomanovića, a i njegov sin je advokat i radio je sa ocem kao advokatski pripravnik - ispričao je za naš list komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Jake policijske snage blokirale su mesto likvidacije i odmah su počele pretragu terena, a proglašena je i akcija „Vihor“, tokom koje su detaljno pregledana sva sumnjiva vozila i osobe na celoj teritoriji Beograda.

Potraga za ubicom

- Odmah po prijavi događaja, na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen - izjavio je sinoć načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je sinoć da je cela advokatura u šoku zbog ubistva Ognjanovića.

Buran ljubavni život

OŽENJEN NAJLEPŠOM SRPKINJOM

foto: Printskrin/Instagram

Ubijeni advokat prošle godine u avgustu se oženio nekadašnjom misicom Sanjom Papić, koja je 23 godine mlađa od njega i sa kojom je 30. oktobra 2017. dobio ćerku Laru. To mu je inače treći brak. Pre nje, Ognjanović je bio venčan sa Plejbojevom zečicom Natalijom Mihić, sa kojom ima sina Mihaila, dok je sinoć ranjen sin iz Ognjanovićevog prvog braka.

foto: PrintScreen

Gotovo u isto vreme kada je Ognjanović ubijen, njegova supruga je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj se igra sa njihovom ćerkicom Larom.

BOGATA KARIJERA: Branio Miloševića i Miru Marković

foto: Privatna Arhiva

Dragoslav Miša Ognjanović ostaće upamćen kao jedan najboljih advokata krivičara, koji nije prezao da preuzme neke od najtežih slučajeva. Tokom svoje dugogodišnje bogate karijere zastupao je Luku Bojovića, koji je u Srbiji pravosnažno oslobođen svih optužbi, a u Španiji izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

Takođe, Ognjanović je zastupao i majku Luke Bojovića kada je prošle godine bila privođena u Crnoj Gori. Osim njih, branio je i Đorđa Prelića, jednog od vođa navijača Partizana koji su osuđeni zbog ubistva Brisa Tatona, ali i bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, kao i njegovu suprugu Mirjanu Marković.

- Šest punih godina zastupao sam Miloševića, od toga četiri sa kolegom Zdenkom Tomanovićem. To je za mene bio zaista veliki slučaj. Milošević me je fascinirao svojom željom da ne brani sebe, već srpski narod - kazao je svojevremeno za medije Ognjanović.

Aleksandar Bečić

foto: Kurir

***************************************************************************

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* INTERVJU, DANILO IKODINOVIĆ, POTPREDSEDNIK VSS: Vaterpolo propada zbog diktatora i idiota!

* UHAPŠEN OTMIČAR DEDE JELENE ĐOKOVIĆ Došao na ideju da otme starca kad ga je video na televiziji

* KOMŠIJE U ĆELIJI Darka Kostića i transvestita u zatvoru spojila JK

* VUK DRAŠKOVIĆ ISPROZIVAO ESTRADNE ZVEZDE: Brega, Čola i Šaban ne znaju note, a zarađuju više od rudara

* BEBI OPREMA PAPRENA U SRBIJI: Deru roditelje na stvarima za decu

* NAJVIŠE BOGATAŠA ŽIVI NA NOVOM BEOGRADU: Tek svaki deseti milioner u Srbiji je žena

* SKANDAL: Albert Nađ svoju decu izbacuje na ulicu

* MILJANA KULIĆ U INTERVJUU ZA KURIR: Napraviću žurku čim izađem iz porodilišta

* DELFINI, VI STE SRPSKI PONOS: Vaterpolisti Srbije četvrti put uzastopno prvaci Evrope!

******************************************************************************

SUTRA MEGAEKSKLUZIVA! PISMO MARKA MILIĆEVA IZ ZABELE

Ubica iz "kantrimena" prvi put posle četiri godine robije progovorio o nesreći na Brankovom mostu

****************************************************************************

ZAUSTAVITE STARENJE!

foto: Kurir

DANAS SAMO UZ KURIR NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Naučite kako da sprečite pojavu bora na vreme

I ove nedelje Kurir poklanja najčitaniji porodični magazin!

Današnji broj magazina Lena donosi najefikasnija rešenja u borbi protiv bora.

Samo za vas smo isprobali najaktuelnije metode za peglanje bora. Uz Lenu se deteljno informišite o hijaluronskim filerima, zlatnim nitima, mezoterapiji i botoksu i odlučite šta je najbolje rešenje za vas.

U specijalnom intervjuu za Lenu, Sanja Marinković, poznata voditeljka otkriva da ljubav i brak ne poistovećuje, te da njen glas ide ljubavi.

Dok direktor Beo Zoo vrta, Srboljub Aleksić otkriva sve o umeću življenja i mestu gde žive ljubav i odanost, zavirite u Leninu kuhinju i oduševite se poslasticama sa šljivama.

Lena – uvek uz vas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja