SLUČAJ OTMICE DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Otmičar priznao da je sve sam osmislio!
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

SASLUŠANJE

SLUČAJ OTMICE DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Otmičar priznao da je sve sam osmislio!

Crna Hronika -

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice, koji je 28. jula uhapšen zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom oteo Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, i od njegove porodice pokušao da iznudi dva miliona evra, na saslušanju u policiji priznao je da je sam isplanirao otmicu.

Kako saznajemo, Matić je navodno policiji rekao da je, u želji da dođe do lake zarade, dugo planirao kidnapovanje, a da se baš za Jeleninog dedu odlučio kada je u jednoj televizijskoj emisiji video njega i Jelenu.

- Uhapšeni je poslednji put boravio u zatvoru pet godina zbog razbojništava, i tokom služenja te kazne smišljao je kako da se na najlakši način obogati. Tada je na televiziji video emisiju sa Milosavom i sinula mu je ideja da je on pogodna žrtva. Nakon što je izašao na slobodu, pre oko godinu dana, Matić je odmah krenuo u akciju. Saznao je gde tačno Radisavljević živi u Ljigu, kao i da živi sam. Angažovao je jednog pomagača, sa kojim je danima pre otmice pratio Radisavljevićevo kretanje i njegove aktivnosti i osmatrao kuću - navodi naš izvor.

Prema njegovim rečima, Matić nije bio deo neke veće organizovane kriminalne grupe, već je sve sam osmislio i isplanirao.

- Uhapšeni najverovatnije nije imao nameru da naudi dedi Jelene Đoković pošto mu je jedini cilj bio novac. To potvrđuje i činjenica da ga tokom petočasovne drame u kukuruzištu nije tukao - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Matić je u gluvo doba noći ušao u kuću Milosava Radisavljevića i oteo mu 26.000 dinara i mobilni telefon. Potom ga je sa saučesnikom odvukao u kukuruzište udaljeno 500 metara od dedine kuće i vezao ga za metalni stub. Tada je njegovom sinu poslao poruku u kojoj je tražio dva miliona evra ako hoće da vidi oca živog. Starčevo zapomaganje čuo je komšija, koji je pozvao policiju.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Profimedia/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track