MEGAEKSKLUZIVNO! MARKO MILIĆEV PROGOVORIO POSLE 4 GODINE! Zašto krijem pravog vlasnika kantrimena i koja je PRAVA veza Snežane Divac sa aferom!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, MUP, Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

PRVO I JEDINO OBRAĆANJE IZ ZABELE

MEGAEKSKLUZIVNO! MARKO MILIĆEV PROGOVORIO POSLE 4 GODINE! Zašto krijem pravog vlasnika kantrimena i koja je PRAVA veza Snežane Divac sa aferom!

Crna Hronika -

Marko Milićev (38), koji je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. „mini-kantrimenom“ izazvao saobraćajnu nesreću na Brankovom mostu, posle koje je preminuo Luka Jovanović (21), iz požarevačkog zatvora Zabela ekskluzivno za Kurir odlučio je da prvi put progovori o detaljima nezgode koja intrigira javnost četiri godine.

Porodica Divac nema veze s nesrećom i kantrimenom Želim da se izvinim ocu Luke Jovanovića

Osuđenik koji je pre četiri godine izazvao saobraćajku u kojoj je poginuo Luka Jovanović kaže da je splet nesrećnih okolnosti doveo do tragedije i da bi voleo da može to da promeni

8 meseci Milićevu ostalo do isteka pune kazne
8 meseci Milićevu ostalo do isteka pune kazne

Iako javnost godinama zanima ko je vlasnik automobila koji je Milićev vozio kobne večeri i koji nikada nije pronađen, on je prvi put odlučio da stavi tačku na spekulacije da je on pripadao Snežani Divac, supruzi proslavljenog košarkaša Vlada Divca.

Prvi i poslednji put

- Prinuđen sam da se četiri godine nakon saobraćajne nesreće prvi put, nadam se i poslednji, obratim javnosti u pokušaju da okončam sve spekulacije, intrige, uvrede i neistine koje prate ovaj slučaj - naveo je Marko Milićev na početku rukom pisanog pisma.

Tokom proteklog vremena moji branioci, porodica, ljudi iz okruženja i ja nismo želeli da istupamo u javnosti, niti da na bilo koji drugi način ovaj postupak vodimo van sudnice, gde mu je i bilo mesto. Sa druge strane, od saobraćajne nesreće, jedne od 600 koliko se dogodi godišnje, napravljen je nekakav štampani rijaliti šou u kome je sve dozvoljeno. Objavljivane su svakakve uvrede i laži, diskreditovale su se osobe koje nemaju nikakve veze sa ovim slučajem, ubirani su jeftini politički poeni, vršen je pritisak na sud...

Pritisak na sud

Nakon davanja mog iskaza, koji je trajao duže od četiri sata, prisutni predstavnici medija su selektivno izvukli i objavili nekoliko rečenica, nakon čega je ostao utisak da nismo bili u istoj sudnici. Takav vid „izveštavanja“ trajao je tokom celog postupka.

Da li je to isti princip po kom niko od prisutnih novinara nije preneo, a kamoli kritikovao ono što je uneto u zapisnik na završnom ročištu, a to je sadržina mejla tužioca Zorića u kome se nalazi članak sastavljen i spreman za objavu, koji je on tim putem prosleđivao medijima? Između ostalog, u njemu je imenovana sudija Galić, komentarisale su se i osuđivale zakonske sudske odluke, čime je putem medija i javnosti vršen pritisak na sud.

Moralna obaveza

Da li bi podjednako interesovanje javnosti bilo i za moje protivpravno „dovođenje“ iz Kine u Srbiju, mimo postupka ekstradicije? Ili rešenje Kasacionog suda da zahtev za zaštitu zakonitosti na pomenuto nedvosmisleno kršenje procedura i zakonskih mehanizama odbaci kao zakasneo, iako je on izjavljen u zakonskom roku?!

foto: Kurir

Svako ko je iole upućen u ovaj slučaj ili je imao uvid u predmet zna da je u njemu sve jasno, kao što je jasno da po zakonu nisam u obavezi da navedem vlasnika vozila. Postavljam pitanje: da li bi nečije ime bilo šta promenilo? Ili bi to bila još samo jedna osoba više koja bi doživela medijski linč i osetila punu snagu onoga što može da učini „sedma sila“, a da pritom nije imala nikakvo učešće u ovoj saobraćajnoj nezgodi.

Osećam moralnu obavezu i želim jasno da kažem da porodice Divac, Vučić, Stefanović, Bajrušević i ostale osobe kojima se u javnosti licitiralo nemaju nikakvu vezu, odnosno dodirnu tačku bilo sa mnom, udesom ili vozilom. To odgovorno tvrdim!!

U ekskluzivnom pismu Milićev je naveo i da ne želi da umanji svoju odgovornost, niti da preispituje odgovornost drugih učesnika u ovoj nesreći.

HRONOLOGIJA

25. jul 2014 - Milićev je „kantrimenom“ udario Luku Jovanovića, koji je s prijateljima gurao pokvarenu „ladu“, i pobegao s mesta nesreće

foto: Printscreen

27. jul 2014 - Luka je podlegao povredama u bolnici

2. avgust 2014 - Na Brankov most, sa slikom sina u rukama, izašao je Lukin otac, zahtevajući da se pronađe vozač

foto: Aleksandar Jovanović Cile

1. septembar 2014. Milićev je uhapšen u Kini

7. septembar 2014. Vozač „kantrimena“ deportovan je u Srbiju

Pregazio Luku  Jovanovića...Marko Milićev
Pregazio Luku Jovanovića...Marko Milićev foto: MUP Srbije

24. februar 2015. Počelo je suđenje Milićevu

28. oktobar 2015. Doneta je prvostepena presuda kojom je osuđen na četiri i po godine zatvora

O boravku u zatvoru

KAZNU SAM PRIHVATIO I SLUŽIM JE ČASNO

Marko Milićev podneo je molbu za uslovni otpust na koji je stekao pravo, a o kojoj bi sud trebalo da odlučuje 8. avgusta:

- Želim da naglasim da je sud izrekao svoju presudu, koju sam kao takvu u potpunosti prihvatio. Kaznu služim pošteno. U KPZ Zabela, čiji sam štićenik, ne uviđaju potrebu da me uzmu u zaštitu iako je moje ponašanje besprekorno i primereno, već nasuprot tome, vođeni strahom od publiciteta, nisu ostali imuni na pritiske i uticaj medija. I pored toga što je sud okarakterisao moje krivično delo kao situaciono i nehatno, odnosno kao nešto što može svakome da se dogodi i da pritom na izdržavanju kazne nemam niti jednu mrlju u kartonu, meni nije dozvoljeno da ostvarim svoj napredak kroz tretmane u poluotvoreni deo zavoda, kao što tu priliku dobijaju drugi osuđenici koji odgovaraju za istovetno krivično delo, ali i za ona druga, pa i najteža, kao što su ubistva, čime se nakon izrečene sudske kazne dodatno kažnjavam. Ispostavlja se da je i interesovanje nadležnih u zavodu za ime vlasnika vozila i njihovo upućeno pitanje koje je ostalo bez odgovora dovoljna prepreka za ostvarivanje prava na jednakost i ravnopravnost među osuđeničkom populacijom. To ima za posledicu, između ostalog, uskraćivanje uslovnog otpusta, iako su za to ispunjene apsolutno sve objektivne zakonske osnove.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

SUTRA U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

*DETALJI LIKVIDACIJE ČUVENOG ADVOKATA: Ubica je viknuo: Mišo! A onda je sasuo rafal u njega

*STROGO POV. BIVŠI SAVEZNI PREMIJER SRJ OTKRIO TAJNE: Švercovali smo migove kao traktore! Ni S-300 nam 1999. ne bi mnogo pomogao

*SRAMOTA! ŠPANSKA AVIO-KOMPANIJA "VUELING" ISPALILA 150 LJUDI: Celu noć čekali let za Barselonu

*ARKANOV UBICA SAHRANJEN U TAJNOSTI: Telo Milana Đuričića Mikija dopremljeno u Srbiju

*MILOŠ ĆUK EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Evo šta bi uradio da ponovo šutira peterac za zlato

NAJBOLJI LEKARI SAVETUJU

foto: Promo

SUTRA UZ KURIR POKLON NAJBOLJI DODATAK O ZDRAVLJU - VAŠ LEKAR Pravilna upotreba lekova protiv bolova

Današnji dodatak Vaš lekar na čak 16 strana, donosi pregršt korisnih saveta kako da sačuvate i unapredite svoje zdravlje.

U današnjem dodatku Vašeg lekara doc. dr Janko Samardžić, kliničkim farmakologom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu odgovara na pitanja šta treba znati o analgeticima, čarobnim pilulama koje nas oslobađaju od bola, kako bismo ih koristili bez štetnih posledica i da bi bile efikasne, kao i kada, koje lekove i u kojoj dozi treba piti

Pored toga, u ovom dodatku čitajte još i: kako se namešta prvi i glavni vratni pršljen, da li ima leka za bolove u zglobovima, na koji način da nagovorite decu da jedu zdravije namirnice, kao i pregršt drugih korisnih saveta da sačuvate i unapredite svoje zdravlje

Čitaj Kurir, jer uvek dobijaš više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track