JEDAN PRIZNAO, DRUGI NEGIRA: Rasvetljava se otmica dede Jelene Đoković, osumnjičenima 30 dana pritvora
Foto: GlaszapadneSrbije/Andrijana Srećković

istraga kidnapovanja

JEDAN PRIZNAO, DRUGI NEGIRA: Rasvetljava se otmica dede Jelene Đoković, osumnjičenima 30 dana pritvora

Crna Hronika -

Branislavu Matiću (38) iz Sremske Mitrovice i Draganu Jeriniću (36) iz Beograda, osumnjičenima za pljačku i pokušaj otmice Miloslava Radisavljevića (83), dede Jelene Đoković, određen je pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ih sumnjiči da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju, odnosno da su učestvovali u otmici Radisavljevića.

Prvoosumnjičeni Branislav je tokom saslušanja u Višem tužilaštvu priznao delo koje mu se stavlja na teret, dok je Dragan negirao svoje učešće u pljački i pokušaju otmice dede Jelene Đoković.

Branislav Matić odmah nakon što je opljačkao nesrećnog starca uputio je niz pretećih poruka Jeleninim roditeljima.

foto: Dado Đilas

- Skupi pare, poslaću ti dalje instrukcije za sat vremena. On je otet, nemojte zvati policiju. Spremite dva miliona evra danas do 10 sati - navodi se u jednoj od poruka.

Ove poruke biće deo istrage i, kako se očekuje, optužnice koja će uslediti protiv Matića i njegovog saučesnika. Inače, poruke znatno otežavaju položaj osumnjičenih koji će sada, osim zbog pljačke u kojoj su od Radisavljevića oteli 26.000 dinara i mobilni telefon, odgovarati i za otmicu ili iznudu (u zavisnosti od toga kako tužilaštvo bude okvalifikovalo delo).

Kurir.rs/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track