ŠPANSKA MISICA ŽRTVA RATA KLANOVA U SRBIJI: Pozadina i detalji stravične eksplozije automobila u Zemunu!
Foto: EPA, Printscreen Facebook

Meta bio neprijatelj luke bojovića

ŠPANSKA MISICA ŽRTVA RATA KLANOVA U SRBIJI: Pozadina i detalji stravične eksplozije automobila u Zemunu!

Crna Hronika -

Detonacija Strahinja Stojanović (28) izašao po telefon i izbegao smrt, dok je njegova prijateljica Olac Bilbao Gonzales (20) teško povređena

Državljanka Španije Olac Bilbao Gonzales (20), nekadašnja mis Marbelje, izbegla je smrt kada je u noći između petka i subote u naselju Galenika eksplodirao „audi“ njenog prijatelja Strahinje Stojanovića (28), koji važi za osobu blisku klanu pokojne braće Šaranović.

Kako saznajemo, sumnja se da je španska lepotica stradala kao kolateralna šteta jer je bomba postavljena pod automobil u Ulici Svetozara Papića bila namenjena Stojanoviću, s kojim je bila u društvu. - Eksplozija je odjeknula dva sata iza ponoći, a neposredno pre toga, Stojanović i njegova prijateljica navodno su izašli iz Stojanovićevog stana, koji se nalazi u blizini. On je seo na mesto vozača, a ona na suvozačevo sedište. Čim je ušao u kola, Strahinja se setio da je zaboravio mobilni telefon kod kuće, pa je izašao po njega, a Olac je ostala u kolima da čeka. Tada je auto eksplodirao - kaže naš izvor i dodaje da je posle strahovitog praska devojka uspela da izađe iz kola, koja su bila u plamenu. - Uspela je nekako da dođe do obližnjeg drveta. Sve vreme je jaukala - kaže izvor.

Ostaci „audija“... Mesto eksplozije
Ostaci „audija“... Mesto eksplozije foto: Marina Lopičić

Izašao iz zatvora

Bivša misica zbrinuta je u KBC Zemun. - U bolnicu je primljena s krvarenjem i otvorenim prelomom potkolenice. Na sreću, svesna je i komunikativna i njeno stanje je zasad stabilno - kaže sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, bomba koja je bila postavljena pod „audi“ najverovatnije je bila namenjena Strahinji Stojanoviću, koji je nedavno izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. - On je odranije poznat policiji i ima podeblji kriminalni dosije. U aprilu 2017. bio je isporučen Srbiji iz Holandije zbog izdržavanja kazne zatvora od tri godine. Ta kazna mu je istekla početkom aprila i on se našao na slobodi - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, proverava se čija je meta bio Stojanović, a jedan pravac istrage usmeren je na rat klanova pokojne braće Šaranović i Luke Bojovića, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu od 18 godina.

Godinama u sukobu...Luka Bojović i Slobodan Šaranović
Godinama u sukobu...Luka Bojović i Slobodan Šaranović foto: EPA, Vijesti/Savo Prelević

Bio svedok na suđenju

- Stojanović je više puta pominjan tokom suđenja Slobodanu Šaranoviću i njegovoj ekipi, kojima se pred Specijalnim sudom sudilo zbog ubistva Nikole Bojovića 2013. u Beogradu i Miloša Vidakovića iste godine u Budvi. Stojanović, koji se nije našao na optužnici, već se na suđenju pojavio kao svedok, navodno je bio kum ubijenog Vidakovića, a na suđenju se moglo čuti da je on naručio ubistvo kuma, ali i da je sa Šaranovićevom grupom bio u Budvi 2013. sa zadatkom da ubije sada pokojnog Luku Đurovića, saradnika Luke Bojovića - podseća izvor.

Kako kaže, zbog tih njegovih veza sa Šaranovićevim klanom ne isključuje se ni mogućnost da je njegovo ubistvo trebalo da bude osveta suparničkog klana. - Naročito zbog toga što je u proteklih nekoliko meseci u Beogradu ubijeno nekoliko ljudi bliskih Luki Bojoviću - objašnjava izvor.

Ko je špankinja DRUŽI SE SA ĆERKOM FUDBALERA KANIĐA

foto: Printscreen Facebook

Olac Bilbao Gonzales (20), prema pisanju medija, učestvovala je u takmičenjima lepote i bila je mis Marbelje 2015. godine. Lepotica na svom Fejsbuk profilu ima brojne fotografije s egzotičnih destinacija, kao i slike na kojima vozi luksuzne automobile i helikopter. U španskim medijima, ova devojka je povezivana s manekenkom Šarlot Kaniđom, ćerkom proslavljenog fudbalera Klaudija Kaniđe. Naime, njih dve su navodno veoma bliske drugarice. Proverava se kada i zbog čega je ona došla u Srbiju, a s obzirom na to da je bila u društvu žestokog momka, ne isključuje se ni mogućnost da je zbog njega došla u Beograd.

Komšije uplašene

VIKALI SU: BEŽI, BEŽI!

Tragovi krvi...Povređena devojka jaukala od bolova
Tragovi krvi...Povređena devojka jaukala od bolova foto: Marina Lopičić

Komšije u Ulici Svetozara Papića kažu da ih je tokom noći probudila stravična detonacija. - Metar sam odskočio kada je puklo! Izašao sam na prozor i video automobil u plamenu. Čuo sam da neko viče: „Beži, beži!“ Ovo je strašno, pre desetak godina na istom tom mestu dogodila se slična eksplozija i ovo me podsetilo na taj događaj - rekao je jedan komšija i dodao da poznaje Stojanovića. - Znam da je izašao iz zatvora, a komšije pričaju da je bio divno i vaspitano dete, odlikaš u školi, ali ga je otac odveo na pogrešan put - rekao je on.

LIKVIDACIJA STOJANOVIĆU UBILI OCA PRE TRI GODINE Paja izrešetan u zgradi

foto: Aleksandar Jovanović Cile

(44), Strahinjin otac, ubijen je u septembru 2015. u zgradi u kojoj je imao majčin stan, a u kojoj su stanovali i njegovi tast i tašta. Zločin se dogodio na samo kilometar i po od mesta gde je Strahinjin auto preksinoć dignut u vazduh. Ubica je Stojanovića starijeg čekao u zasedi iza drveta na parkingu ispred zgrade, a potom ga jurio i rešetao. On je na kraju bežeći pao na poslednjem spratu i preminuo. Prema rečima komšija, zgradom su odjekivali krici, ali su uspeli da čuju da je Paja ubici rekao: „Nemoj, brate, nemoj, molim te.“ - Strahinjin otac je robijao zbog silovanja, a bio je umešan i u jedan pokušaj ubistva. Takođe je hapšen zbog tuča i nasilničkog ponašanja - rekao je tada izvor Kurira.

U štampanom izdanju Kurira pročitajte još:

EKSKLUZIVNO ISPOVEST GOCE TRŽAN I NJENOG SUPRUGA POSLE UBISTVA KUMA: Kakvi zelenaši, on nikada nikome nije bio dužan

UHAPŠEN UČESNIK PAROVA: Mili prebio devojku u hotelskoj sobi

INTRVJU LJUBIŠA RISTIĆ: Bilo bi razumno podeliti Kosovo

RODITELJI OPREZ! IZBEGAVAJTE HRANU SA ADITIVIMA: Kanceregoni sastojak u pudingu i sladoledu

OTKRIVAMO: Kako su komunisti Srbiji oteli deo Kosova

MILJANA NAŠLA NOVOG DEČKA: Rodila sina, pa smuvala doktora u porodilištu!

PORTPAROLKA RUSKOG MSP IZAZVALA POMETNJU U GUČI: Zaharova overila i svadbarski kupus

HAOS! KAMIONDŽIJE NA VELIKIM MUKAMA: Na hrvatskoj carini hapse srpske vozače

UŽAS NA RADANU: Baku ubolo 100 stršljena ona ipak uspela da preživi!

ADVOKAT PORODICE KRSMANOVIĆ ZA KURIR: Jelenina porodica želi da učestvuje u suđenju Zoranu Marjanovicu

PODRŠKA! HLADNO PIVO SE OGLASILO POVODOM ZABRANE BAJAGE: Nećemo da budemo njegova zamena!

PAMET U GLAVU! KAZNA UEFA, UDAR NA KASU: Zvezda ostala bez 1,5 miliona evra

foto: Kurir

EKSKLUZIVNO! U KURIRU OD 12.8. DRUGI DEO NEOBJAVLJENIH PRIČA IZ ŽIVOTA MIHAJLA PUPINA Reakcije Tesle i Pupina na atentat Gavrila Principa Danas samo u Kuriru drugi deo feljtona autorke Aleksandre Ninković Tašić sa ekskluzivnim i do sada neobjavljenim pričama i fotografijama iz života Mihajla Pupina.

U drugom nastavaku feljtona “Genije i zaštitnik" pročitajte:

- Sarajevski atentat uzdrmao je planetu, a agenti Beča optužili su Mihajla Pupina da stoji iza njega - Nikola Tesla prvi je progovorio o Gavrilu Principu, a Pupin mu je oštro odgovorio - Šta je vojvoda Živojin Mišić rekao Pupinu kada su se sreli u Beogradu - Kako su kalemovi pomogli borbi za slobodu srpskog naroda - Zašto Pupin kaže da u kostima nosi mržnju prema Austriji

Naredne nedelje:

Saznajte kako su najbolji student Kolumbije pod pokroviteljstvom Pupina krenuli u Srbiju 1915, šta je Pupin poručio svim Srbima u Americi tokom velikog rata, kako je pištolj Mihajla Pupina pucao u laž…

foto: Kurir

(Kurir / Danijela Jovanović Foto: EPA, Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track