KO JE MLADIĆ KOJI JE PREŽIVEO BOMBAŠKI NAPAD U ZEMUNU: Strahinja bio blizak ekipi Šaranovića, koji su u krvavom ratu sa klanom Luke Bojovića!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen Facebook

otkrivamo

KO JE MLADIĆ KOJI JE PREŽIVEO BOMBAŠKI NAPAD U ZEMUNU: Strahinja bio blizak ekipi Šaranovića, koji su u krvavom ratu sa klanom Luke Bojovića!

Crna Hronika -

Strahinja Stojanović u subotu je preživeo eksploziju svog "audija", dok je njegova prijateljica, španska misica povređena. Pre pet godina navodno je bio u Budvi s pripadnicima Šaranovićeve ekipe, koja je planirala likvidacije

Strahinja Stojanović (28), koji je u subotu bio meta bombaškog napada kad je u naselju Galenika dignut u vazduh njegov automobil, dao je izjavu policiji, ali kako nezvanično saznajemo, nije otkrio ko bi mogao da stoji iza pokušaja ubistva.

Prema rečima našeg izvora, izjavu je dala i povređena Olac Bilbao Gonzales (20), bivša mis Marbelje, koja je u trenutku eksplozije bila u "audiju" na mestu suvozača.

Olac Bilbao Gonzales
Olac Bilbao Gonzalesfoto: Printscreen Facebook

Dali izjave

- Iako su razgovarali s policijom, nisu bili od velike koristi za istragu, pošto je bomba očigledno ranije bila postavljena pod auto, i to najverovatnije ispod vozačevog sedišta. Eksplozivna naprava aktivirana je daljinskim upravljačem, tako da ni Strahinja ni njegova prijateljica kobne večeri nisu videli nikog sumnjivog u blizini kola - kaže izvor i dodaje da Stojanović, koji je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora, nije rekao da li u nekoga sumnja.

- Moguće je da on zna ko stoji iza napada, ali to nije želeo da otkrije policiji - kaže sagovornik.

Kako saznajemo, sumnja se da je bomba stavljena pod kola nekoliko dana ranije i da su napadači čekali povoljan trenutak da je aktiviraju.

foto: Marina Lopičić

- Postoji mogućnost da je osoba koja je aktivirala bombu iza nekog žbuna posmatrala Stojanovića i da je aktivirala paklenu napravu u momentu kad je on seo u kola. Međutim, nije računao na to da će Strahinja odmah izaći iz vozila. Čim je izašao, bomba je eksplodirala i teško povredila njegovu prijateljicu, špansku misicu - objašnjava izvor.

Bio u Budvi 2013.

Strahinja Stojanović odranije je poznat policiji, a bio je blizak ekipi ubijenog Slobodana Šaranovića, koji je bio u krvavom ratu s klanom Luke Bojovića. Stojanovićevo ime više puta je pominjano na suđenju optuženima za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, i Miloša Vidakovića.

- Miloš Vojinović, koji je osuđen kao direktni izvršilac likvidacije Miloša Vidakovića 2013. u Budvi, na suđenju je ispričao da je Stojanović bio kum Vidakovića i izneo sumnje da je Vidaković ubijen zbog sukoba s kumom. Vojnović je izneo svoje sumnje da je u slučaju ubistva Vidakovića došlo do razmene "čovek za čoveka". Naime, pošto je Vojnović, kako je rekao, ubio Vidakovića, trebalo je da Stojanović likvidira Luku Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Međutim, Šaranović je kasnije odustao od plana da se Đurović ubije - podseća naš izvor.

Svedočio na suđenju Nisam imao sukob s kumom

Iako je osuđeni za ubistvo Miloša Vidakovića na sudu rekao da je Strahinja Stojanović bio deo ekipe i da se on čak jedno vreme krio u njegovom stanu u Beogradu, Stojanović se nije našao na optužnici. Na suđenju se pojavio samo kao svedok. - S Milošem Vidakovićem sam bio u kumovskim odnosima i nismo bili u sukobu. Njegovu suprugu poznajem i u korektnim smo odnosima - rekao je Stojanović pred sudom, ne želeći da dalje odgovara na pitanja.

(Kurir.rs/D.Jovanović/Foto:Marina Lopičić/Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja