UŽASNA SMRT KOD SREBRNOG JEZERA: Nikola (18) se UDAVIO ZBOG POJASA! Skončao u kanalu dubokom 80 centimetara!
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

TRAGEDIJA

UŽASNA SMRT KOD SREBRNOG JEZERA: Nikola (18) se UDAVIO ZBOG POJASA! Skončao u kanalu dubokom 80 centimetara!

Crna Hronika -

Nikola Milićev (18) iz Velikog Gradišta poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak uveče desila na Srebrnom jezeru, u vikend-naselju Beli bagrem, dok su njegovi drugovi Lazar Trailović (18) i Miloš Stojanović (18) povređeni.

Žrtva...  Nikola Milićev
Žrtva... Nikola Milićev foto: Privatna Arhiva

Kako saznajemo, do nesreće kakva se u ovom kraju ne pamti došlo je kada je Milićev, koji je vozio „sitroen C5“, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u jarak pored puta koji je bio pun mulja i vode.

Bio na jezeru

- Nikola je u ponedeljak sa drugarima bio na jezeru ceo dan, a oko 20 sati krenuli su kućama u Veliko Gradište. U naselju Beli bagrem Nikola je izgubio kontrolu i sleteo u kanal u kome je bilo oko 80 centimetara vode. Auto se prevrnuo na bok s vozačeve strane i ostao u kanalu. Nikola, koji je bio vezan sigurnosnim pojasom, nije uspeo da se odveže i izađe iz auta, pa je ostao zarobljen u sedištu i udavio se u mulju - kaže naš izvor i dodaje da su mladićevi dugovi nakon sletanja u jarak uspeli da izađu iz kola jer nisu bili vezani.

 Preživeli... Miloš Stojanović i Lazar Trailović
Preživeli... Miloš Stojanović i Lazar Trailovićfoto: Printscreen Facebook

- Lazar i Miloš su odmah izašli iz kola i počeli da traže Nikolu kako bi i njega izvukli, ali on je bio u tom blatu i nisu mogli da ga izvuku. Momci su zaustavili i vozače koji su tuda prolazili, a jedan od njih uspeo je da otkači Nikolin pojas i da ga izvuče. Tada je došla i Hitna pomoć, koja ga je odvezla u bolnicu, pokušana je reanimacija, ali njemu nije bilo spasa - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Da nije bio vezan, možda bi i on uspeo da izađe na vreme i da se spase.

Uzrok teške saobraćajne nesreće još uvek se ispituje, a prema rečima vozača koji se kretao iza „sitroena“, automobil je u jednom trenutku naglo skrenuo.

foto: Ana Paunković

Iznenada skrenuo

- Ne zna se zbog čega je vozač iznenada skrenuo. Nijedno vozilo mu nije dolazilo u susret, pa se sumnja da je mladi Nikola naglo skrenuo zbog neravnina na putu, tačnije jednog ulegnuća, i neprilagođene brzine, te da je zbog neiskustva u vožnji izgubio kontrolu - kaže naš sagovornik i dodaje da kanal u kome se tinejdžer udavio prolazi kroz njive i da nije dubok.

Zla kob

OTAC POVREĐENOG MLADIĆA POGINUO

Povređeni mladići Lazar Trailović i Miloš Stojanović zbrinuti su u bolnici nakon saobraćajne nesreće i, kako saznajemo, nisu životno ugroženi.

- Oni su se nagutali mulja i vode, ali uspešno se oporavljaju. Pretrpeli su veliki šok zbog pogibije druga, pa su u lošem psihičkom stanju. Da zlo bude veće, pre nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći poginuo je otac povređenog Miloša S. Nesrećni čovek se kolima zakucao u kamion i preminuo - kaže komšija i dodaje da su Lazar i Miloš dobri momci.

Komšije u šoku

NIKOLA JE BIO PREDOBAR

Za nastradalog Nikolu Milićeva komšije i prijatelji imaju samo reči hvale i, kako kažu, automobil u kome je poginuo uzeo je od svog oca kako bi sa društvom otišao na jezero.

- Majka mu je vaspitačica, a otac radi u nekoj firmi. Oni su svi izuzetno dobri i pošteni ljudi. Nikola je bio predobar, nikada nije pravio probleme, niti je poznat kao neko ko divlja u saobraćaju. Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo da je tako stradao. Samo dva dana pre nesreće Nikolin otac je proslavio rođendan, pitamo se kako će on i njegova supruga preživeti ovaj gubitak - kaže komšija porodice Milićev.

foto: Dragana Udovičić

Crna tačka

GORICA POPOVIĆ IMALA UDES NA ISTOM MESTU

Na istom mestu na kome se dogodila nesreća saobraćajku je imala i naša poznata glumica Gorica Popović, koja često boravi u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru. Kako saznajemo, ona je pre više godina sletela sa puta na istom mestu i takođe se prevrnula na krov.

- Bilo je to 1989. godine. Pretpostavljam da je bio u pitanju trenutak nepažnje. Na toj deonici puta je mostić, koji je tada bio malo uži, pa sam verovatno izgubila to iz vida i sletela u kanal. Prevrnula sam se na krov, ali sam sigurna da mi je život spasao pojas, zahvaljujući kom sam ostala u sedištu nepovređena, pa sam uspela da se sama izvučem i pozovem pomoć - ispričala je Gorica i dodala da je čula za ovu tragediju i da se veoma potresla.

Inače, meštani kažu da deonica puta na kojoj je mladić izgubio život važi za crnu tačku i da se često dešava da vozači baš tu izgube kontrolu.

- I pre mesec dana je jedan automobil sleteo u taj jarak, ali se nije prevrnuo, pa je vozač uspeo da se spase - kažu meštani.

Zaštita

SAVETI VOZAČIMA

Sigurnosni pojas je projektovan da spase život, ali u retkim situacijama može da se dogodi da upravo on dovede do kobnog ishoda. Zbog toga se vozačima savetuje da u automobilu, negde pri ruci, imaju makaze, nožić ili neki drugi oštar predmet kojim bi mogli da preseku pojas ukoliko se on nesrećnim slučajem zaglavi.

foto: Kurir

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

U novom broju magazina Glossy pročitajte kakvu dramu je popularna pevačica Nataša Bekvalac preživela na moru usled stresa pod kojim je već mesecima.

Goca Tržan iskreno i emitovno priča o svom ubijenom kumu, glumica Gorica Popović najavljuje da je još rano za penziju, dok Zorica Brunclik i njen suprug Kemiš otkrivaju kako čuvaju svoj brak sve ove godine.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Glossy

Kurir.rs/Ivan Milićević Foto: Ana Paunković/privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track